Hvad drikker du? 10 typer kaffe, og hvad de siger om din personlighed

Underholdning

04/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Passer beskrivelserne på dig?

Hvis du på et tidspunkt har været forbi en kaffebar uden lige at vide, hvad du gerne vil have på netop det tidspunkt, er det ikke utænkeligt, du er blevet mødt af en mindre roman af et menukort.

Kaffe kommer i mange afskygninger, og antallet af varianter er bestemt ikke blevet mindre med årene.

Men en ting er så, hvilken type kaffe man foretrækker - for faktisk kan det også sige noget om din personlighed, hvis du som regel vælger en bestemt slags!

I en undersøgelse offentliggjort i People, var konklusionen for eksempel, at mennesker, der drikker kolde kaffedrikke, har en tendens til at bruge tiden på det sociale medie Instagram, mens mennesker, der foretrækker varm kaffe, var mere aktive på Facebook.

Det samme studie nåede også frem til, at hvis du foretrækker kolde kaffedrikke og iskaffer, så foretrækker du sandsynligvis solvejr, at se masser af science-fiction serier/film, og at du sandsynligvis er født et sted mellem slutningen af 1990'erne og starten af 2010'erne.

Så lad os da gå lidt mere i dybden med, hvad DIN yndlingskaffe siger om DIN personlighed - i hvert fald ifølge undersøgelsen.

1. Sort kaffe

Du er meget ligefrem og kan lide at holde tingene simple og konkrete - præcis ligesom din kaffe, som du foretrækker sort uden hverken mælk eller sukker.

Du kan virke stædig til tider, men det skyldes, at du ikke gider bruge din tid på nonsens og tidsspilde. Samtidig har du dog en tendens til at undgå konflikter og diskussioner.

Og selvom du er både tålmodig og effektiv, kan du også have det svært med ændringer - det er i hvert fald ikke alt nyt, der er lige godt, i din verden.

2. Ristretto

Det kræver en helt særlig type person at elske denne meget stærke og koncentrerede version af den velkendte espresso.

Ristrettoen er kendetegnet ved, at man kun trækker den første del af et fuldt espressoshot ud af maskinen, og sådan får man den intense smag i en meget koncentreret dosis.

Hvis det er ristretto, du går efter, er du typisk selvbevidst og ærlig, og du har en tendens til at skille dig ud i et rum fyldt med mennesker - uden overhovedet at gøre en særlig indsats for det.

3. Instant kaffe

Som en person, der elsker at tage hver dag, som den kommer og ikke planlægger for meget, kan du lide at udsætte, men altid se på det store billede frem for de små detaljer.

Hvis "grib dagen" havde et ansigt, ville det sandsynligvis have været dit. At leve i nuet og prioritere din lykke kommer naturligt for dig. Multitasking og at bruge fornuftigt er også nogle af dine fantastiske egenskaber.

Ligesom din kaffe foretrækker du hurtige resultater, elsker din komfort og har en optimistisk persona omkring dig. Hvis du havde dit eget kaffemærke, ville det sandsynligvis have sloganet: "Instant kaffe, øjeblikkelig komfort."

4. Cappuccino

Hvis en varm, rig, skummende kop cappuccino er noget, der lyser din dag op, så kan du helt sikkert lide de finere og sofistikerede ting i livet.

Du nyder at være omkring mennesker og er altid ærlig over for dine kære. Du kan dog virke lidt dominerende til tider.

Du kan godt lide at holde dig selv motiveret og super-kreativ. Ligesom din cappuccino kommer i en række varianter som karamel, hasselnød, mokka og chokolade, foretrækker du forandring, da monotonien keder dig. Du er altid på udkig efter et eventyr.

5. Espresso

Der er tre kvaliteter, der beskriver dig: hårdarbejdende, fuld af selvtillid og organiseret.

Du er et ekstremt travl individ, der måske har svært ved at finde tid til dig selv.

Takket være dine evner til at have mange bolde i luften samtidig, er du den fødte leder, og du ved, hvordan man får en opgave gjort færdig.

Med så meget arbejde, kan du dog også have en tendens til et lidt mørkt humør i ny og næ, men du ved, hvad du vil have, og der er intet, der forhindrer dig i at nå dine mål.

6. Iskaffe eller frappucino

Hvis du elsker din kaffe kold, gerne med noget lækker sødme i form af karamel og spandevis af flødeskum, er du ikke bange for at være en trendsetter.

Du er en ukuelig optimist, der altid ser det lille lys i selv de mest udfordrende tider, og du er typisk ung af sind.

Du elsker at prøve nye ting, og du kan også have en tendens til at være lidt dumdristig.

7. Flat White

Hvis du foretrækker denne australske variant af den klassiske cappucino, er du ligeglad med, hvad andre tænker om dig. Du hviler i dig selv og har det fint med at bruge din tid sammen med venner og familie.

Hvis du vælger soja- eller mandeldrik i din Flat White, er du nok enten eventyrlysten eller helsebevidst - og måske begge dele.

8. Filter kaffe

Den langsomt bryggede malede kaffe, med en generøs dosis mælk og sukker, kræver stor tålmodighed, hvilket gør den til en favorit blandt dem, der selvfølgelig er tålmodige og pålidelige.

Ofte stemplet som "den fornuftige person" blandt venner, flokkes folk til dig, når de har brug for sunde råd. Kort sagt, du er en fornuftens stemme og vil næppe gøre noget upraktisk.

9. Café latte

Folk, der elsker en god latte, er som en åben bog. Du kan lide at holde folk glade og udviser for det meste et ønske om at dulme hårdheden i livet, ligesom ingredienserne i drikkevaren blandes for at blødgøre espressoens bitterhed.

Du kan være ubeslutsom, men er sjov at være sammen med, da folk kan være sig selv sammen med dig. En ideel dag for dig er at tilbringe den derhjemme og se dine yndlingsprogrammer.

10. Affogato

I lighed med dit valg af kaffe, som afbalancerer bitterheden af ​​et dampende skud espresso med et par kugler af isen, har din personlighed også en sjov, sødere side.

Du foretrækker dog at gøre tingene i dit eget tempo og tror på at rulle med slagene.

Du er mere en natteravn og foretrækker at få din kaffe efter middagen, som en forkælelse efter måltidet.