Her er dommen over de danske chancer ved semifinalen i Eurovision

Underholdning

11/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Tror du, vi kommer videre til lørdagens finale?

Der kan være grund til gedigne hjertesorger for sangeren Reiley, når han stiller i aften op til Eurovision for Danmark med sangen ’Breaking My Heart’:

Ifølge Danske Spil ser det nemlig svært ud i aftenens semifinale.

”Vi vurderer, at Reiley kun har en lille chance for at gå videre fra aftenens semifinale. Vi tror dermed ikke på en dansk finaleplads i år, men det kan godt blive en virkelig tæt afgørelse. Der er 10 deltagere, der går videre til finalen, og meget kan ske under showet, men det ser desværre lidt for spændende ud for Reiley,” siger oddssætter hos Danske Spil, Peter Emmike Rasmussen, som har fulgt Eurovision tæt de sidste 20 år.

Dette afgør det

Han vurderer, at Reileys chance for at nå finalen hænger meget nøje sammen med, hvordan det går for de nærmeste konkurrenter:

”Vi forudser, at kampen om den afgørende 10.plads i semifinalen står mellem Danmark, Estland, Albanien og Grækenland, og lige nu hælder vi altså mest til, at det opgør ender med dansk nederlag,” siger han forsigtigt.

Han tilføjer, at godt nok er Danske Spil stille pessimist, men billedet er det samme hos kunderne, når man kigger på spillet ’Kommer Danmark i finalen? Ja/nej’.

”40 procent af indskuddene på spillet er sat på en dansk finaleplads, mens 60 procent er sat på, at Reiley ikke kommer videre fra aftenens semifinale, så kundernes tiltro til Danmark er omtrent på højde med vores,” siger Peter Emmike Rasmussen.

Sidste år fik Danske Spil ret

Det er i øvrigt lidt nyt, at Danske Spil og Danske Spils kunder er enige, når det gælder Eurovision. 

”Sidste år troede vi ikke på en dansk finaleplads, men det gjorde kunderne: Langt de fleste indskud sidste år kom på, at Danmark ville gå videre, men fordi vi ikke troede på, at Danmark kom i finalen, var oddset op til semifinalen højere, og måske var der derfor flere, der spillede på det udfald,” forklarer Peter Emmike Rasmussen.

Sidste år var det Danske Spil, der fik ret, da det danske bidrag Reddi røg ud efter semifinalen – hvem får ret i år?

Semifinalen med dansk deltagelse løber af stablen klokken 21 torsdag aften og kan følges på DR. Finalen – måske med dansk deltagelse – afgøres lørdag aften.

Odds på Eurovision 2023: Kommer Danmark i finalen?

Ja: 2,10

Nej: 1,67

Odds kan ændre sig.