Husker du "Alene Hjemme"? Så meget ville Kevins supermarkedstur koste i 2023

Underholdning

12/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Liam T.

Alting ER virkelig blevet meget dyrere!

Det er den tid på året, hvilket betyder, at du nu har ret til at se alle Home Alone-filmene igen. 

På trods af at der er gået mere end 30 år, siden Macaulay Culkin blev forladt af sin temmelig forfærdelige familie, har klassikeren fra 1990 overlevet tidens tand. 

Desværre, men noget, der ikke er det samme, er priserne. 

I den tid han er alene hjemme i familiens hus, lærer Kevin at være selvhjulpen. Man ser ham lave pligter rundt omkring i huset, tager kampen op mod fyret, og handler endda stort ind.

I en ikonisk scene pisker den otte-årige rundt i en lokal butik og køber nogle væsentlige ting til huset, som er som følger: Frosne måltider, hvidt brød, frossen mac’n’cheese, husholdningsplast, 1 liter mælk, vaskemiddel, toiletpapir, 1 liter appelsinjuice, en pakke legetøjssoldater og nogle tumblerservietter. 

Det koster ham $20, hvilket får ham lidt rabat med en kupon, der får prisen ned på $19,83. Det svarer til ca. 137 kroner med nutidens kurs.

Men hvor meget ville det koste Kevin hvis han skulle købe det i 2023?

Svaret: Meget mere

En TikToker ved navn Geoffrey Lyons har udregnet, hvor meget det ville koste ham i dag, ved at søge efter nogenlunde den samme liste over varer. 

I en video han lagde ud, beregnede han, at der har været en stigning på 248 procent i de tre årtier, der er gået siden filmens udgivelse. 

“Så jeg lavede udregningen, $4,50 for appelsinjuice, og $4,50 for husholdsningsplast” forklarer han. 

“Frossen mad: Jeg kunne ikke finde det samme, så jeg valgte at sige at den kostede $5.” 

“$13,00 for vaskemiddel, $3,00 for hvidt brød, $3,50 for mac.’n’cheese, $4,60 for mælken, $8,79 for tørrelagnerne, $8,00 for toiletpapiret, og $9,00 for legetøjssoldaterne.” 

Alt i alt bringer det totalen op på hele $63,73, hvilket, når du tilføjer den amerikanske moms, er $68,99, minus $1, afrundet til $68.

Det svarer til 470 kroner.

Folk er i chok

Forståeligt nok var der masser af reaktioner på videoen, og folk blev chokerede over, hvor meget tingene koster i vore dage. 

“Som reference ville $19,83 i 1990 svare til omkring $46,68 i dag,” forklarede en person. “Så det er ikke kun inflation. Tingene er alt for dyre nu.” 

En anden sukkede: “Jeg hader 2023.” 

Glædelig jul. 

Kilde: LadBible