Enorm elefant vælter træ foran bil: Viste sig at have en rigtig god grund

Underholdning

03/04/2024

Foto: Screendump, r/AnimalsBeingJerks/Reddit, u/OckhamsKatana
Foto: Screendump, r/AnimalsBeingJerks/Reddit, u/OckhamsKatana

Skrevet af J. Bøgen

Åh, hvor mange kender den følelse!

Det er uden tvivl en fantastisk oplevelse at være på safari. At køre ad støvede veje og spejde ud over de åbne vidder og nyde synet af flora og fauna i al sin pragt.

Men det kan jo også være farligt. Vilde dyr er nu en gang vilde dyr, og det er aldrig til at forudse, hvordan de vil reagere på, at der kommer en jeep tøffende med en håndfuld turister bevæbnet med kameraer.

Føreren i bilen i videoen nedenfor har uden tvivl haft bilen sat i backgear, da den enorme, vilde elefant nærmer sig, hvad der ligner det eneste træ i miles omkreds. Det imponerende dyr vælger nemlig at banke til træet, så det ender med at vælte ud på vejen og spærre for, at bilen kan køre videre.

Nu er gode råd dyre! Et flere tons tungt dyr står foran dig, du kan ikke køre fremad, fordi den har spærret vejen - er det et angreb?

Eeeh ... ikke ligefrem.

Elefanten var sandsynligvis ret ligeglad med menneskene i bilen. Den havde nemlig helt andre ting at bekymre sig om - og det er i den grad noget, vi mennesker kan relatere til!

For en ting er, at kløe kan være irriterende, men det bliver næsten uudholdeligt, hvis det klør et sted, man ikke kan nå. Så vil mange nok give deres ene arm for en kløpind!

Men hvad gør man, hvis man er en elefant og ikke lige har en kløpind eller nogen artsfæller i nærheden til at hjælpe? Man laver da sin egen kløpind!

Artiklen fortsætter under videoen.

Videoen har, ikke overraskende, affødt bunker af sjove kommentarer på det internetforummet Reddit. En bruger skrev for eksempel:

"Det træ har groet der i 80 år, kæmpende mod tørke og infektioner, kun for at blive væltet, dræbt og brugt som en kløpind til bagdelen. Åh værdighed."

En anden bruger påpeger, at det faktisk ikke skyldes kløe, at elefanten vælter træet ud over vejen. Det gør elefanter nemlig tit (altså vælter træer) for at kunne æde rødderne.

Det vides ikke, om elefanten efter at have lindret kløen valgte at mæske sig i rødderne.