Efter Eurovision-fiasko: Her er Reileys første ord

Underholdning

12/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

For tredje gang i træk røg Danmark ud inden finaleshowet.

Først var det Fyr og Flamme. Så var det Reddi. Og torsdag aften forlængede Reiley så den pinlige stime.

For tredje år i træk lykkedes det nemlig ikke Danmark at kvalificere sig til finalen i Eurovision, da det danske bidrag ikke var blandt de 10 sange, der blev stemt videre fra torsdagens semifinale.

Der var ellers "kun" 16 lande med i Danmarks semifinale, så der var næsten dobbelt så mange lande, som gik videre, end der røg ud.

Faktisk er det hele femte gang i de seneste otte forsøg, at Danmark ikke når videre fra semifinalen ved den traditionsrige sangkonkurrence.

Strøg forbi medierne

Danmark stillede op med den færøske TikTok-stjerne og sangen "Breaking My Heart", men både inden showet og undervejs i den danske optræden strømmede de sociale medier over med krads kritik af den danske sang. Torsdagens optræden bliver flere steder beskrevet som decideret pinlig, og mange påpeger, at Reiley sang falsk.

Den danske deltager var så påvirket af aftenens nederlag, at han tog direkte fra Liverpool Arena, hvor showet fandt sted, tilbage til hotellet uden at tale med et eneste medie.

Til gengæld udsendte DR et citat på sangerens vegne:

"Jeg er superærgerlig over ikke at gå videre til finalen. Jeg har forberedt mig enormt de sidste måneder og gjorde mit bedste på scenen for Danmark," lyder det fra Reiley i den skriftlige kommentar.

Omdiskuteret vinder

Efter det danske melodi grand prix var der stor debat om, hvorvidt det var den rigtige repræsentant, der blev sendt afsted til Liverpool.

For selvom Reiley løb med sejren, var han ikke de danske seeres valg. Størstedelen af seernes stemmer gik nemlig til Niklas Sonne med rock-sangen "Freedom", og derfor var det den danske jury, der endte med at sikre Reiley sejren, da juryens stemmer gælder for halvdelen af det samlede pointantal.

I den første video herunder kan du se eller gense Reileys optræden ved torsdagens semifinale. Under den kan du høre Niklas Sonnes "Freedom".