Anders And og hans nevøer skal på eventyr - på Bornholm

Underholdning

20/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det sker faktisk denne uge!

Hvis du har lyst til at anskaffe dig et stykke meget aktuel Danmarkshistorie, kan du passende rende ned i kiosken og købe denne uges Anders And-blad.

Godt nok kan ikke ligefrem betragtes som historisk, at bladet er udkommet - det har det faktisk gjort hver uge siden 1959. Men indholdet af denne uges udgave er derimod historisk.

For Anders And og hans tre nevøer, Rip, Rap og Rup skal på eventyr i Danmark. Helt præcist på Bornholm, og det er første gang, de velkendte tegneseriefigurer lægger turen forbi Danmarks østligste ø.

Det skriver DR.

Årelang kamp

Hvad de fire elskede ænder kommer til at opleve, må man købe bladet for at finde ud af. Sikkert er det dog, at Anders And og nevøerne skal omkring både Gudhjem og Hammershus.

Derudover indeholder bladet også en fakta-side om Hammershus, Rokkestenene, Christansø og rundkirkerne på den danske klippeø.

Nyheden om, at ænderne endelig lægger turen forbi Bornholm er i den grad noget, der vækker glæde hos Steffen Gerdes. Han er Anders And-samler og inkarneret Donaldist (den betegnelse, man bruger om Anders And-entusiaster).

"Det er jo stort for Donaldister som mig. Jeg har kæmpet for at få ham herover flere gange. Så det er stort, at han endelig kommer, selvom det kun er som tegneserie," siger Steffen Gerdes til DR Bornholm.

Anders And-bladet udkom første gang i 1956, men dengang var det kun en gang om måneden. Siden blev det så gjort hyppigere, så det udkom hver anden uge, inden det altså i 1959 endte med at blive en ugentlig udgivelse, som det har været siden.