Hollywood-stjerne til Aarhus - som seriemorder

Kendte

19/4/23 | 07:51

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Han skal spille Østrigs svar på Jack the Ripper.

Hvad har filmene 'Red', 'Con Air', 'Death of a Salesman', 'Being John Malkovich' og 'Johnny English' til fælles?

Udover, at de alle er med engelsk tale, så er der også en skuespiller, der går igen på rollelisten i alle fem titler: John Malkovich.

Den 69-årige skuespiller har længe været et etableret og respekteret navn i Hollywood, men snart folder han sig ud på de skrå brædder.

Og den helt store nyhed: Han kommer til at gøre det i Aarhus.

John Malkovich skal nemlig spille rollen som den østrigske seriemorder Jack Unterweger i forestillingen 'The Infernal Comedy - Confessions of a Serial Killer', som kan opleves i Musikhuset i Aarhus lørdag d. 13. januar 2024.

Det fremgår af det østjyske kulturshus' hjemmeside.

Humoristisk ondskab

Skal man tro beskrivelsen på Musikhusets hjemmeside, kan tilskuere til forestillingen forvente en blanding af teatermonolog, opera og klassisk musik tilsat grovkornet humor, når fortællingen om Østrigs Jack the Ripper går i gang.

Jack Unterweger er nemlig en rigtig person, som egentlig blev dømt til fængsel på livstid, men kun endte med at sidde inde i 15 år, inden han blev løsladt. Årsagen til løsladelsen skal findes i, at en række højtprofilerede intellektuelle pressede på for at få morderen ud, da de digte, skuespil og noveller, Unterweger skrev i fængslet, blev hyldet vidt og bredt.

Da Jack Unterweger kom ud, var han en feteret mediestjerne. Sideløbende fortsatte han med at dræbe uskyldige kvinder i både USA og Europa. Indtil han omsider igen kom for retten og begik selvmord samme dag, dommen faldt.

Vendt tilbage fra de døde

I 'The Infernal Comedy - Confessions of a Serial Killer', er Unterweger vendt tilbage fra døden, og Malkovich får lejlighed til at slå sine folder ud, når han, som den genopstandne seriemorder, skal forsøge at overbevise tilskuerne om, at hans nye bog afslører "sandheden".

Malkovich har medvirket i mere end 70 film og tv-serier og modtaget et hav af anerkendelser. Han er desuden kendt for sin karismatiske og blændende sceneoptræden.