30 års jubilæum for ikonisk debutalbum: Nu kommer der 2 særlige koncerter

Underholdning

14/05/2024

Foto: Live Nation Denmark ApS
Foto: Live Nation Denmark ApS

Skrevet af J. Bøgen

Så skal der skråles med på "Silverflame", "Love is a Losers Game" og alle de andre!

Ikke mange danske album har haft så stor betydning for en hel generation som Dizzy Mizz Lizzys selvbetitlede debut fra 1994, med numre som ‘Waterline’, ‘Love Is A Losers Game’, ‘Love Me A Little’, 'Barbedwired Babys Dream', 'Glory' og ikke mindst ’Silverflame’.

Og med et pladesalg på over 300.000 eksemplarer endte det også med at blive den bedst sælgende rockdebut i Danmark – nogensinde!

I anledning af 30-årsjubilæet for albummets udgivelse giver Dizzy Mizz Lizzy derfor alle rockelskere en unik mulighed for en tur i tidsmaskinen, når trioen til november træder på scenen ved 2 eksklusive koncerter i henholdsvis Royal Arena og Jyske Bank Boxen og spiller samtlige sange fra det ikoniske debutalbum - for første gang i mange år.

”Det bliver en slags ’tak for det hele’ fra Martin, Søren og mig og et ønske om at fejre det album og de sange, som ikke længere kun tilhører os selv, men hele vores brede fanskare. Vi er dybt taknemmelige for at mærke den store kærlighed, der fortsat er til vores band og måske især til vores debutalbum, som er hele fundamentet for vores karriere, og som derfor også betyder noget ganske særligt for os," siger Tim Christensen og glæder sig over, at rå, ren, håndspillet rock stadig kan samle mange mennesker i alle aldre.

Inspireret af grunge-bølgen

Især monsterhittet ’Silverflame’ står som den ultimative generationshymne for mange, og i 1994 ramte de unge Dizzy-drenge ikke kun et jævnaldrende publikum med deres musik.

Med inspiration i samtidens store bands som Nirvana og Pearl Jam og en masse tydelige tråde tilbage til tidligere tiders toneangivende grupper som The Beatles og Led Zeppelin kunne de ældre generationer også snildt være med.

Og den opskrift gælder stadig den dag i dag, hvor både unge og ældre mødes om bandets både tidlige og allernyeste musik.

"Det tror jeg er sjældent, og det er vi meget stolte over,” siger Tim Christensen. 

Koncerterne finder sted i Royal Arena, København d. 15/11-2024 og Jyske Bank Boxen, Herning d. 16/11-2024.

Det officielle billetsalg starter fredag 17. maj kl. 10.00 via livenation.dk og ticketmaster.dk.