Zelenskyj er optimistisk: Rusland flytter sig ved forhandlingsbordet

Ukraine-krisen

16/03/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Rikki Jørgensen

Selvom kampene raser overalt i Ukraine, så snakker de to kæmpende nationer stadigt sammen. Mens de fleste har krydset fingre for en fredelig løsning, så har den ukrainske præsident Zelenskyj indtil nu ikke været særlig optimistisk. Det ændrer dig nu.

Det er ikke mere end end uge siden, at Zelenskyj udtalte, at Ruslands krav ikke under nogen omstændigheder kunne omstændigheder kunne opfyldes af Ukraine. Nu lyder der andre toner fra præsidenten, der udtaler, at de to landes krav til hinanden begynder at blive mere og mere realistiske.

Det er nyhedsbureauet Interfax, der bringer historien om, at Præsident Volodymyr Zelenskyj natten til onsdag i en videotale udtalte sig mere positivt om fredsforhandlingerne.

"Vores møder fortsætter. Jeg får fortalt, at standpunkterne ved forhandlingerne lyder mere realistiske. Der er stadig brug for mere tid, så beslutningerne kan blive taget i Ukraines interesse," siger Zelenskyj ifølge Interfax.

Allerede natten til tirsdag var den ukrainske forhandler, Mykhailo Podoljak, ude med en melding om, at forhandlingerne gik fremad og der var grund til optimisme.

"Vi fortsætter i morgen (onsdag, red.). Forhandlingsprocessen er uden tvivl svær. Der er helt grundlæggende modsætninger, men der er åbnet for kompromiser," skrev han på Twitter natten til i går.