Zelenskij melder ud: Vil gerne diskutere neutralitet med Rusland

Ukraine-krisen

28/03/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Et skridt tættere på en afslutning kan snart være en realitet.

Søndag medvirkede præsident Volodymyr Zelenskij i et interview med det russiske medie Dozhd & Meduza, som er et uafhængigt medie i Rusland.

Emmet var ikke overraskende konflikten mellem Rusland og Ukraine.

Og her kom der interessante udmeldinger frem.

Zelenskij sagde nemlig, at han gerne vil diskutere neutralitet i Donbass-regionen, som siden 2014 har været præget af uro mellem ukrainske styrker og russiske separatister. 

Zelenskij ønsker dog, at neutraliteten skal garanteres af tredjeparter, og at der også skal være en folkeafstemning om neutraliteten.

Zelenskij erkender i interviewet, at det ikke bliver muligt at generobre alt territorium, som Rusland nu har overtaget.

Et forsøg på at generobre det tabte, vil ifølge Zelenskij være lig med 3. verdenskrig. Zelenskij nævner også, at russisktalende byer i Ukraine er blevet ødelagt samt at disse ødelæggelser er værre end dem, man så under Ruslands konflikt med Tjetjenien i 90’erne.

“Det er et forsøg på at skabe Nord- og Sydkorea i Ukraine,” har chef for militær efterretning, Kyrylo Budanov sagt ifølge TV 2.

Korea blev også opdelt i to - Nord og Syd - efter afslutningen af Anden Verdenskrig.

Interviewet blev ikke modtaget godt hos Ruslands kommunikationsmyndighed, Roskomnadzor, der søndag meddelte, at alle landets medier bør undgå at interviewe Ukraines præsident.

Myndigheden oplyste yderligere, at man har startet en undersøgelse af dem, som har lavet interviewet med Zelenskij.