Vild melding: "Putin er død, inden efteråret er ovre"

Ukraine-krisen

13/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Den russiske præsident har været plaget er rygter om dårligt helbred og alvorlig sygdom, ligesom der også er rygter fremme om såkaldte "body doubles".

Den russiske præsident, Vladimir Putin, vil "dø" inden udgangen af ​​efteråret, har en politolog hævdet.

Valery Solovey fremsatte den dristige påstand under et interview med den russiske oppositions YouTube-kanal Khodorkovsky Live.

Han diskuterede sine seneste påstande om, at Putin har en kropsdobbelt, da han er "uhelbredeligt syg" og ikke er blevet set offentligt i virkeligheden siden starten af ​​2020.

Men han er nu gået et skridt videre og hævdet, at despoten faktisk står med det ene ben i graven, og at bekræftelsen på hans død vil komme meget, meget snart.

Han sagde: "Så snart Putin dør, vil vi vide om det om et par timer."

"Dette vil blive rapporteret, vi vil finde ud af dette - fordi der er for mange interesserede parter, både uden for Rusland og i selve Rusland, til at denne information bliver offentligt kendt."

"Dette vil ske inden udgangen af ​​efteråret."

Han specificerede dog ikke, hvad der ville dræbe ham.

De slappe arme

Kanalen, han talte med, styres af den forviste russiske forretningsmand Mikhal Khodorkovsky, som interviewede den politiske videnskabsmand.

Rygter om Putins dårlige helbred har forfulgt lederen, siden han første gang beordrede sine tropper til at træde ind i Ukraine i marts 2022.

Fra kræft til at hans tarme stort set falder ud, har Kreml konstant fastholdt, at despoten er ved "godt helbred".

Men tidligere på ugen blev der hældt brænde på rygtebålet, da den øverste ukrainske plastikkirurg Dmytro Slosser i samtale med Tyrkiets Kanal 24 TV sagde: "Det faktum, at Putin har en kropsdobbelt, føltes som en konspirationsteori for et år eller to siden. Nu er der næppe nogen, der tvivler på det."

Han henledte opmærksomheden på den måde, hvorpå Putin ofte ser ud til at have en slap arm, men nogle gange er det hans venstre arm og andre gange hans højre.‌

"Hans venstre arm svingede frit, da han gik ved ankomsten i sit præsidentjetfly i Vladivostok. Jeg samlede et par videoer, en fra Teheran i juli 2022, hvor vi kan se, at hans højre arm virkelig er følelsesløs."

Putins bemærkelsesværdige gang, hvor den ene arm hænger slapt ned langs siden, er blevet tilskrevet hans oplæring som KGB-agent. Her bliver agenterne nemlig trænet i altid at have en hånd så nær sit skydevåben som muligt, hvilket blandt andet kan gøres ved ikke at svinge med begge arme, når man går.

Hvorfor den slappe arm så skulle skifte side, er der imidlertid ikke nogen forklaring på, hvis det er årsagen.

Kilde: Daily Star