Vanvittig trussel fra Putin: Tager atomvåben i brug inden årets udgang

Ukraine-krisen

22/6/22 | 08:19

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Ruslands præsident har truet med at tage ét af verdens mest destruktive våben i brug inden året er omme.

Tirsdag udtalte Ruslands præsident, Vladimir Putin, sig om det nyudviklede ballistiske missil, 'Satan 2'.

Missilet er i stand til at bære hele 10 nukleare sprænghoveder og har en rækkevidde på 17.700 kilometer, hvilket betyder, at det kan nå stort set alle lande på Jorden, hvis det affyres inden for Ruslands grænser.

Officielt kaldes det SARMAT RS-28, og det er ifølge Putin overlegent i forhold til alle andre landes våben. 

Lige i øjeblikket bliver det afprøvet af det russiske militær, men der går måske ikke længe, før det bliver brugt mod mennesker.

Det skriver Unilad, at Putin har indikeret i et interview tirsdag, hvor han udtalte, at "det er planlagt, at det første af disse komplekser vil bruges i kamptjeneste inden slutningen af året."

Hvad præsidenten helt præcis mente med det, kan vi kun grue om, men det er bestemt ikke første gang, at den omdiskuterede og forhadte præsident åbenlyst truer vestlige lande. 

Kort tid efter invasionens start d. 24. februar truede præsidenten således NATO med "hidtil usete konsekvenser," hvis andre lande blandede sig. Også dengang blev det tolket som en trussel med atomvåben. 

Senest har Putins nære allierede, tidligere KGB-spion og nuværende medlem af Ruslands sikkerhedsråd Nikolai Patrushev, truet Litauen og landets indbyggere på grund af et forbud mod at transportere sanktionerede varer gennem Litauen til den russiske enklave Kaliningrad. 

"Konsekvenserne vil have en alvorlig, negativ indvirkning på befolkningen i Litauen," har han blandt andet udtalt.