Ukrainsk telefonfis med vanvittigt resultat: Russiske soldater blev sprængt i luften af deres egen mine

Ukraine-krisen

01/9/22 | 06:06

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

En russisk soldat er angiveligt blevet dræbt og en anden såret, efter de blev narret til at løbe ind i et hus, der indeholdt deres egen hærs landminer.

En gruppe russiske soldater er blevet sprængt i luften af en af deres egne miner, efter at de blev narret af ukrainsk telefonfis.

Tropperne, der var blevet udstationeret i Mariupol, tog angiveligt til et hus i udkanten af byen. Det gjorde de efter de modtog et opkald om, at medlemmer af Ukraines Azov-regiment var stationeret der.

Et telegram fra byens borgmester sagde, at de derefter skyndte sig hen til huset i forventning om at finde de ukrainske soldater. Desværre for dem, blev de sprængt i luften af ammunition, der tidligere var placeret der af russiske styrker. 

Beskeden om den ukrainske telefonfis har hævet moralen hos ukrainerne. Ukraine hævder, at en af de russiske tropper blev dræbt i eksplosionen, mens en anden blev indlagt på hospitalet, efter at have mistet noget af sine ben.

Azov-regimentet er en kontroversiel gruppe af soldater, der officielt blev en del af Ukraines nationalgarde i 2014, da de havde generobret Mariupol fra pro-russiske separatister i juni samme år. 

En række af disse tropper er blevet beskyldt for forbindelser til nynazismen, efter de er blevet fotograferet iført SS- og hagekorssymboler. 

Det ukrainske militær forsøger i øjeblikket at genvinde invaderet territorium nær den sydlige by Kherson. Det område mistede Ukraine tidligere på året. Indtil videre hævder Rusland, at Ukraines angreb ikke har nogen betydning for dem.