Rusland tester særligt missil som advarsel

Ukraine-krisen

20/4/22 | 18:06

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Rikki Jørgensen

Rusland har testet en særlig raket med det formål at advare landets fjender.

Rusland og Vladimir Putin har foretaget sin første testaffyring af den ballistiske raket Sarmat. Formålet med denne testaffyring er, at russerne ønsker at sende et signal til deres fjender om, at de bør tænke sig godt om.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har udtalt sig i forbindelse med affyringen. Ifølge Reuters har han sagt, at den ballistiske raket vil give alle lande, der forsøger at fremsætte trusler mod Rusland 'noget at tænke over'.

Derudover skriver Reuters, at der på russisk stats-tv blev vist billeder af Vladimir Putin, da han onsdag blev orienteret om, at raketten var blevet affyret. I denne forbindelse skulle den russiske præsident have udtalt, at der er tale om en raket, der er 'uden sidestykke'.

Testaffyringen skete fra Plesetsk, der ligger i den nordvestlige dele af Rusland. Derudover lyder det fra Reuters, at han ramte et mål på Kamchatka, der er en russisk halvø.

Til trods for, at der er tale om den første affyring af den ballistiske raket, er det bestemt ikke en ny raket. Derimod har den faktisk været under udvikling i rigtig mange år.

Mere specifikt har den faretruende raket været under udvikling siden 2009. Hvad der særligt er værd at bemærke er, at den er udviklet til at kunne bære nukleare sprænghoveder. 

Derudover er det også værd at påpege, at det er en vidtrækkende raket, der kan ramme mål langt fra Rusland. Rækkevidden på Sarmat betyder derfor, at det er muligt for de russiske styrker at ramme mål i både Europa og USA.

Testaffyringen sker naturligvis en tid, hvor Rusland og Ukraine er i krig, efter Vladimir Putin beordrede sine tropper til at gå ind i nabolandet den 24. februar. Det betyder, at krigen har raset i snart to måneder.