Rusland har begået folkedrab

Ukraine-krisen

13/04/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Den amerikanske præsident er ikke i tvivl.

I sidste uge kom der voldsomme billeder frem fra forstæder til den ukrainske hovedstad Kyiv.

Her kunne man se billeder af døde civile ligge på gaden, hvor nogle endda var bagbundet.

Byerne har tidligere været belejret af russiske tropper, men er nu frie igen.

Flere har spekuleret i, at der er tale om decideret folkedrab begået mod civilbefolkningen, og denne påstand tilskriver USA’s præsident Joe Biden sig også nu.

Efter en tale tirsdag sagde Biden ifølge CNN, at "jeg kaldte det folkedrab, fordi det er blevet tydeligere og tydeligere, at den russiske præsident Vladimir Putin bare forsøger at udslette tanken om at være ukrainer. Beviserne stiger," sagde Biden til journalister i staten Iowa efter at have brugt udtrykket tidligere i en tale samme aften og tilføjede:

"Det er anderledes i dag, end det var i sidste uge, jo flere beviser, der kommer ud. Bogstaveligt talt, de forfærdelige ting, som russerne har gjort i Ukraine - og vi vil kun lære mere og mere om ødelæggelserne med tiden."

Biden sluttede med at sige, at det juridisk skal afgøres, om der er tale om folkedrab eller ej, hvilket det altså ifølge Joe Biden selv ser ud til at være.

Efter talen fik Joe Biden stor ros fra præsident Volodomyr Zelenskij i Ukraine, som på sin officielle Twitter-profil kaldte Joe Biden for 'en sand leder'.