Putins afføring må ikke falde i de forkerte hænder

Ukraine-krisen

12/06/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Det hævdes, at Vladimir Putins bodyguards indsamler hans ekskrementer på rejser i udlandet, så de kan tage dem med hjem til Rusland.

Spekulationerne om Vladimir Putins helbred er taget til efter hans invasion i Ukraine i februar, og mange har antydet, at han muligvis lider af kræft eller Parkinsons.

Rygterne om en mulig sygdom er nu taget endnu mere til i kraft efter nye udtalelser fra Régis Genté og Mikhail Rubin.

Journalisterne fortæller i nyhedsmagasinet Paris Match, at de har været i kontakt med en kilde, der står Putin nær, der fortæller, at hans beskyttelsestjeneste indsamler hans ekskrementer og urin.

Dette fordi, at de ikke ønsker, at andre skal kunne indsamle oplysninger om hans helbred.

"En agent skulle lægge Putins ekskrementer i lommer, der var beregnet til dette formål, for ikke at efterlade det. Det skulle derefter bringes tilbage til landet i en særlig kuffert," læser et oversat stykke af artiklen.

De tilføjede, at de kender til to separate lejligheder, hvor hans ekskrementer blev "høstet", som de udtrykker det - en gang under den russiske leders besøg i Frankrig i maj 2017 og så igen i oktober 2019 under et besøg i Saudi-Arabien.

"Så i går rapporterede @ParisMatch, at Vladimir Putin rejser til udlandet med en særlig afføringskuffert. Ifølge journalisterne samler Putins vagter hans afføring i poser og leverer dem tilbage til Moskva," skriver den uafhængige journalist Farida Rustamova, som tidligere har været ansat hos BBC Russia, i et opslag på Twitter.

Selv om hun bekræftede hans usædvanlige toiletvaner, sagde hun, at hun kender til en lidt anderledes ordning.

"Museets personale afslørede, at de måtte indrette et særligt badeværelse uden for museet, som Putin kunne bruge, når han havde brug for det," skriver hun.

Ifølge Rustamova, der har været i kontakt med en kilde, som er en gammel bekendt af Putin, har han taget sit toilet med på sine rejser i årevis.

I sidste måned blev britiske efterretningskilder citeret for at sige, at Putin så ud til at lide af en alvorlig sygdom, hvilket Kreml fortsat benægter.

"Jeg tror ikke, at fornuftige mennesker kan se tegn på en sygdom eller lidelse hos denne person. Man kan se ham på skærmene, læse og lytte til hans taler," udtalte Ruslands udenrigsminister Sergei Lavrov til den franske tv-station TF1, som efterfølgende tilføjede:

"Jeg overlader det til samvittigheden hos dem, der spreder sådanne rygter på trods af daglige muligheder for at vurdere, hvordan nogen ser ud til at have det."

Men i betragtning af regeringens tilbøjelighed til at skjule oplysninger om sin leder og sit land fortsætter mange mennesker med at tro noget andet.