Putin udfordrer vesten: "Mød os på slagmarken"

Ukraine-krisen

08/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Putin kommer med udfordring til vesten

Den russiske præsident Vladimir Putin har udstedt en af ​​sine hidtil mest ildevarslende advarsler og hævder, at Moskva knap har startet sin kampagne i Ukraine og vovet vesten til at forsøge at besejre det på slagmarken.

Det skriver The Guardian

Vi er kun lige begyndt

På et møde med de parlamentariske ledere torsdag sagde den russiske præsident, at udsigterne for enhver forhandling ville blive svagere, jo længere konflikten trækker ud.

"Alle burde vide, at vi i det store og hele ikke har startet noget for alvor endnu," sagde han, og indikere at krigen i Ukraine kun er begyndelsen. Han tilføjer: "Samtidig afviser vi ikke fredsforhandlinger. Men de, der afviser dem, bør vide, at jo længere det går, jo sværere vil det være for dem at forhandle med os.”

Udfordrer vesten

Putin anklagede også Ukraines vestlige allierede for at sætte skub i fjendtlighederne. Hans påstand var at "vesten ønsker at bekæmpe os indtil den sidste ukrainer".

Det gjorde ham dog ikke synderligt bekymret. Han sagde nemlig også, at de vestlige lande var velkomne til at prøve, men det ville kun bringe tragedie for Ukraine.

"I dag hører vi, at de vestlige lande vil besejre os på slagmarken. Hvad kan jeg sige, lad dem prøve," sagde han.

Han mener at det kun vil være til skade for Ukraine:

"Vi har hørt mange gange, at vesten ønsker at bekrige os til den sidste ukrainer er død. Dette er en tragedie for det ukrainske folk, men det ser ud til, at alt er på vej mod dette.”