Putin-talsmand rasende: Helt uacceptabelt

Ukraine-krisen

14/4/22 | 08:34

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Dmitry Peskov, der er talsmand for den russiske præsident, Vladimir Putin, langer ud efter USA's præsident, Joe Biden, efter en nylig udtalelse.

USA's præsident, Joe Biden, har gjort sig mere upopulær, end han var i forvejen i Rusland. Efter en udtalelse tirsdag aften, hvor han hævdede, at beviserne for 'folkedrab' foretaget af russiske tropper er stigende. Det skriver BBC.

"Der kommer flere beviser på de forfærdelige ting, som russerne har gjort i Ukraine. Og vi kommer kun til at lære mere og mere om ødelæggelserne. Vi vil lade advokaterne afgøre internationalt, om det kvalificerer sig, men det virker bestemt sådan for mig," sagde Biden også.

Det er første gang, at den amerikanske præsident har brugt ordet 'folkedrab' i forbindelse med sin beskrivelse af konflikten i Ukraine. I international lovgivning bliver folkedrab betragtet som 'en masseudryddelse af en bestemt gruppe mennesker'.

Det er dog ikke alle, der ser positivt på det faktum, at Joe Biden har beskrevet de forfærdelige handlinger foretaget af russiske soldater som folkedrab.

"Vi anser denne form for indsats for at fordreje situationen for uacceptabel," sagde Dmitry Peskov, der er talsmand for Vladimir Putin.

"Dette er næppe acceptabelt fra en præsident i USA – et land, der har begået kendte forbrydelser i nyere tid," lød det også.

I Ukraine forholder det sig dog modsat. Her bliver Joe Biden nemlig hyldet for sin udtalelse. Det bliver han blandt andet af landets præsident, Volodymyr Zelensky, der ikke har været tilbageholdende med sin terminologi og retorik.

Den ukrainske præsident har flere gange anklaget Rusland for folkedrab og forbrydelser mod menneskeheden. Det er seneste sket, efter opdagelsen af massegrave i byen Butja.

Ifølge BBC kalder Zelensky udtalelserne fra Joe Biden for 'sande ord fra en sand leder'.

"At kalde ting ved deres navne er afgørende for at stå op imod det onde," skrev han også på Twitter.