Putin med klar besked til sin hær: Denne dato skal krigen være slut

Ukraine-krisen

25/3/22 | 15:10

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Den russiske præsident har meddelt sine tropper en deadline, og har angivet, at krigen skal være afsluttet på denne dag.

De russiske tropper er blevet informeret om, at de skal 'sørge for', at invasionen af Ukraine er overstået den 9. maj. Det er nemlig en dato, der er af historisk betydning i Rusland.

Påstanden kommer fra et medlem af generalstaben i den ukrainske hær, ifølge det russiske nyhedsmedie Pravda News. Det skriver Daily Star.

"Ifølge de tilgængelige oplysninger er der igangværende propaganda blandt de væbnede styrker i Den Russiske Føderation, der forsøger at påtvinge idéen om, at krigen skal slutte den 9. maj 2022," fortæller kilden angiveligt.

"På trods af betydelige tab og demoraliserede tropper, afviser militæret og myndighederne i Den Russiske Føderation fortsat ikke muligheden for at fortsætte krigsførelsen mod Ukraine."

"I uoverensstemmelse med krigsreglerne, ødelægger de russiske tropper infrastrukturen i fredelige byer og landsbyer."

"De fleste hospitaler på den russiske side af grænsen til Ukraine, nær grænsen, er fyldt med sårede soldater fra den russiske hær. Russiske tropper forsøger også at genoprette deres luftbårne troppers kampkapacitet."

For russerne er den 9. maj en dato af historisk betydning. Det er en national helligdag, der afholdes hvert år, for at fejre afslutningen på Anden Verdenskrig. I Rusland er det også dagen, hvor de markerer den sovjetiske sejr over nazisterne.

Dagens markeres som regel med en stor militærparade i Mosvka, ligesom landet slår sig sammen med tidligere medlemmer Sovjetunionen samt Israel og Serbien.

Dette hænger sammen med Vladimir Putins påstand om, at invasionen af Ukraine drejer sig om, at de russiske tropper har til opgave at 'befri Ukraine fra nynazister'.

"En af de store russiske triumfer i det sidste århundrede var sejren over Nazityskland, der kom med enorme ofre af det sovjetiske folk," fortæller ekspert Thomas Graham til Newsweek.

"Så Putin forsøger på en måde at genbruge denne antinazistiske fortælling til at appellere til en meget stærk følelse som en måde at opnå støtte til det, han har gang i."