Professor: Her er Putins diabolske plan

Ukraine-krisen

04/7/22 | 08:38

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

En professor fra Yale mener, at Putin vil bruge Stalin og Hitlers metoder

Timothy Snyder, der er professor i historie ved Yale mener at Putin har en ny diabolsk plan for at vinde krigen over Ukraine.

Han mener at Putin vi ramme Ukraine på deres korneksport. Han mener at Putin vil sætte gang i en "sulte-politik" der minder om Joseph Stalins og Adolf Hitlers planer.

På twitter skriver han:
"Rusland har en sulte-plan. Vladimir Putin forbereder sig på at udsulte store dele af udviklingslandene som den næste fase i hans krig i Europa."

Vil kontrollere korneksport

Ifølge Timothy Snyder vil planen centrere om at kontrollere Ukraines eksport af korn. Hvis det lykkedes vil tusind tons mad rådne i siloer, mens mennesker vi sulte i Asien og Afrika

"I normale tider er Ukraine en førende eksportør af fødevarer. En russisk flådeblokade forhindrer nu Ukraine i at eksportere korn. Hvis den russiske blokade fortsætter, vil titusinder af tons mad rådne i siloer, og titusinder af mennesker i Afrika og Asien vil sulte. "

Planen er uoverskuelig stor

Timothy Snyder mener at vi slet ikke kan opfatte, hvor stor Putins plan faktisk er. Han peger på at vi har en tendens til at glemme, hvor vigtigt mad er i politik.

"Rædslen ved Putins sulteplan er så stor, at vi har svært ved at opfatte den. Vi har også en tendens til at glemme, hvor central mad er i politik. Nogle historiske eksempler kan hjælpe. Rusland planlægger at sulte asiater og afrikanere for at vinde sin krig i Europa. Dette er et nyt niveau af kolonialisme og det seneste kapitel af sultpolitik."