Endnu et stort tab for Rusland

Ukraine-krisen

17/4/22 | 07:51

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Rikki Jørgensen

Selvom Putin ikke slækker på offensiven i Ukraine, så går det slet ikke som forventet. Forlydender om, at endnu en general har mistet livet florerer på diverse medier. Ruslands myndigheder fortæller ikke, hvordan det er sket.

Flere medier har berettet, at endnu en russisk general er faldet. Ifølge russiske myndigheder er det den næstkommanderende for den 8 russiske armé, generalmajor Vladimir Frolov, der er blevet dræbt i kamp i Ukraine.

The Wall Street Journal skriver, at det er de russiske myndigheder, der har bekræftet, at generalen er faldet i kamp, men at der ikke er flere oplysninger om hvordan.

Vladmir Frolov er således den ottende general, som Rusland mister i kampene i Ukraine.

Det høje dødstal blandt de højtstående russere skyldes ifølge Wall Street Journal, at den russiske hær ikke benytter sig af underofficerer i samme grad som f.eks. amerikanere, når de taktiske operationer skal ledes. Det betyder, at generalerne ender i mere sårbare situationer helt fremme i frontlinjen.

En anden forklaring er også, at Rusland har en større andel generaler end vestlige hære, og at den militære rang gives til flere.

Generalmajor Frolov blev begravet lørdag i Sankt Petersburg. Det rapporterer det russiske statsmedie Ria Novosti.