Danmark vil hjælpe: Endnu en kommune klar til at huse ukrainske flygtninge

Ukraine-krisen

26/02/2022

Foto: Pressefoto
Foto: Pressefoto

Skrevet af Redaktionen

Borgmesteren og viceborgmestrene i Sønderborg Kommune er klar til at tage imod ukrainske flygtninge, og kommunen søger lige nu efter de rette lokaler.

Natten til torsdag indledte Rusland et angreb mod Ukraine, og flere hundrede tusinde ukrainere har forladt deres hjem. I Sønderborg Byråd er der et bredt politisk flertal for at tilbyde hjælp til ukrainere, der er på flugt fra de russiske angreb.
 
De midlertidige hjem kan måske findes i Sønderborg Kommune, mener Sønderborg Kommunes borgmester, Erik Lauritzen, der bakkes op af første viceborgmester, Stephan Kleinschmidt, og anden viceborgmester, Ellen Trane Nørby.
 
"Hvad der sker i Ukraine er skrækkeligt, og jeg er enig i, at vi som nation må hjælpe de mennesker, der har måttet forlade deres hjem og land og står i en ulykkelig situation. Vi har en forpligtelse til at yde støtte, og hvis Danmark skal hjælpe de ukrainske flygtninge, og det bliver nødvendigt med hjælp fra kommunerne side, så er vi klar til at tage imod flygtninge i Sønderborg Kommune," siger borgmester i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen. 

Sønderborg Kommune er som andre kommuner af KL blevet bedt om at undersøge, om kommunen har mulighed for at tage imod ukrainske flygtninge, hvis det bliver nødvendigt. Det arbejde er i gang, men er endnu ikke helt afklaret.
 
"Vi taler om mennesker, som flygter fra krig og elendighed, og så har de selvfølgelig brug for et godt og sikkert sted, hvor de kan opholde sig og føle sig trygge. Det skal vi tilbyde i Sønderborg Kommune, hvis vi kan finde egnede lokaler. Vi er klar til at hjælpe til, som vi gjorde det i 2014, da vi tog imod mange syriske flygtninge," siger Stephan Kleinschmidt, første viceborgmester i Sønderborg Kommune.
 
Ellen Trane Nørby, anden viceborgmester i Sønderborg Kommune, er enig.
 
"Mine tanker går til Ukraines befolkning, hvor mange flygter fra Ruslands angreb og må forlade hus og hjem. I en situation som denne skal vi som nation og kommune selvfølgelig hjælpe til for at støtte og hjælpe Ukraine bedst muligt. Sønderborg Kommune er klar til at tage sig godt af de ukrainske familier, der måtte komme hertil som flygtninge," siger hun.