Ville bare flytte en radiator: Deres fund under gulvbrædderne chokerer dem

Udland

16/2/23 | 15:51

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

VVS'eren Per gjorde det opsigtsvækkende fund

En mor har opdaget et mystisk budskab i en flaske, der for 135 år siden blev gemt under gulvbrædderne i hendes hjem.

Det skriver The Sun

Eilidh Stimpson blev noget overrasket, da hendes altmuligmand gjorde et fund, der kunne dateres til den victorianske æra.

Det var blikkenslageren Peter Allan, der gjorde det opsigtsvækkende fund, mens han arbejdede på hendes ejendom i denne uge.

Han havde skåret hul i gulvet, mens han afsluttede sit arbejde, da han så noget overraskende lure under ham.

Han plukkede en perfekt intakt - omend støvet - whiskyflaske op af jorden, før han opdagede, at den også indeholdt et brev.

Lagde gulv, drak ikke whiskey

Sedlen, dateret den 6. oktober 1887, var blevet gemt i hemmelighed i årtier af to fyre, der havde monteret gulvet i hjemmet i Edinburgh.

Den hjertevarme besked lød:

"James Ritchie og John Grieve lagde dette gulv, men de drak ikke whiskyen.

6. oktober 1887.

Den, der finder denne flaske, kan tro, at vores støv blæser langs vejen."

Eilidh blev efterladt i ærefrygt, efter at hendes blikkenslager kom springende ned ad trappen og viftede med den begravede skat i sine hænder.

Ville bare flytte radiator

"Det var meningen, at vi skulle flytte en radiator fra den ene side af væggen til den anden. ”VVS’eren kom og begyndte at skære hul og sagde, at det ville blive lidt af et mareridt, da der lå et gulv oven på et gulv," fortæller Eilidh og fortsætter:

"Så kom han ned ad trappen og sagde: "Se, hvad jeg lige har fundet i det hul, jeg lige har lavet!" Det var ret spændende."

Peter tilføjede:

"Det hele er lidt mærkeligt, men hvilket fund! "Der, hvor jeg skar hullet i gulvet, er præcis dér, hvor flasken var placeret, hvilket er skørt og så tilfældigt."

Måtte smadre flaske

Eilidh besluttede at vente, indtil hendes børn på 8 og 10 år kom hjem, før de åbnede whiskyflasken.

"De var superspændte," forklarede hun og tilføjede, at hendes yngste i øjeblikket lærer om den victorianske æra i skolen.

Men børnene løb hurtigt ind i problemer, mens de forsøgte at udtrække det håndskrevne brev fra flasken, der havde ligget begravet i over et århundrede.

De forsøgte desperat at få sedlen ud med en pincet og en tang, men den begyndte at gå en lille smule i stykker.

"Vi ønskede ikke at beskadige den yderligere, så desværre var vi nødt til at smadre flasken." fortæller Eilidh

Vil videreføre tradition

En ven af familien gravede lidt i James og Johns historier, før han fandt to mænd af samme navn, der boede i området i 1880'erne.

Inspireret af den rørende tidskapsel delte Eilidh nyhederne på sociale medier samt sine planer om at fortsætte traditionen med sin familie.

Hun skrev: "Vi har bare været utrolig heldige, og jeg er glad for, at alle synes, det er lige så interessant, som vi gør. Det føles ret rart at have en positiv nyhed midt i al den undergang og dysterhed, der er rundt omkring i øjeblikket. Nu tænker jeg, at vi skal bevare traditionen og sende vores eget budskab, som fremtidige generationer kan opdage."