Vælter statue af Dronning Victoria: pludselig finder de 100 år gammel besked i flaske

Udland

10/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det var vrede demonstranter, der væltede statuen

En besked, der er mere end hundrede år gammel, er blevet fundet under en statue af dronning Victoria i Canada, der blev væltet af demonstranter sidste år.

Det skriver The Daily Star

Beskeden, der går tilbage til 1921, er blevet afsløret under en statue af dronning Victoria. I den klages der over manglen på alkohol under alkoholforbuddet.

Arbejdere trak flasken ud fra bunden af ​​statuen, mens de gravede jorden op under den faldne statue i Manitoba, Canada.

Brevet, der var dateret 30. juli 1921, var angiveligt ment som en undskyldning for, at man ikke var i stand til at placere en flaske brandy under statuen på grund af forbudslovene på det tidspunkt.

En undskyldning

I USA var det forbudt at producere, importere eller sælge alkohol mellem 1920 og 1933. Loven var også den samme i Canada.

Beskeden lyder:

"På grund af forbuddet er vi ikke i stand til at overholde skikken med at deponere en flaske brandy under stenen, hvilket vi er meget kede af,"

Beskeden var blevet underskrevet af en stenhugger, arbejdere og en bureaukrat, som var provinsens viceminister for offentlige arbejder på det tidspunkt.

Smed hovedet i flod

Statuen var blevet væltet, og hovedet blev kastet i Assiniboine-floden af ​​demonstranter under en demonstration over indfødte børns grave sidste år.

Reg Helwer, ministeren med ansvar for statslige tjenester sagde, at det ikke er første gang, et stykke Manitoba-historie er blevet gravet frem.

"Tilsyneladende er der ting af den karakter rundt omkring i byen. Når vi flytter sten, opdager vi ting som dette," sagde han. "For mig er det en meget fin historie, især med bygningens alder, der for nylig fejrede hundrede år for ikke længe siden."