Ung pige havde sin hårelastik om håndleddet: Uskyldig vane tæt på at ende tragisk

Udland

05/02/2023

Screenshot, Youtube
Screenshot, Youtube

Skrevet af Redaktionen

Det lyder harmløst, men en ung kvinde advarer mod lige præcis den vane.

Audree Kopp fra Kentucky i USA er netop blevet opereret for en alvorlig infektion i håndleddet, fordi bakterier fra en hårelastik havde gnavet sig ned i hendes hud. Det skriver WLKY.com.

Kvinden fortæller til den amerikanske tv-station, at hun var ved at flytte ind i sit nye hjem i begyndelsen af november, da hun pludselig bemærkede en spøjs bule på ydersiden af sit håndled. 

"Den blev bare større og rødere og værre", fortæller hun.

Audree Kopp fik antibiotika af sin læge til at bekæmpe den mystiske hævning, men da tilstanden ikke blev bedre, måtte hun hasteopereres i armen. 

Hendes læge fortæller, at infektionen var forårsaget af bakterier fra hårelastikken, som havde gravet sig ned under huden og resulteret i tre forskellige slags infektioner i håndleddet.

"Jeg troede ikke på det i begyndelsen. Jeg troede, at det var et bid fra en edderkop eller noget andet, men jeg troede ikke at det stammede fra at have en elastik om håndleddet," fortæller Audree Kopp, som mildest talt var forbløffet over årsagen til balladen.

Fremover vil hun lade være med at have hårelastikker om håndleddet, fordi de brede af slagsen er svære at holde rene og derfor ofte er fyldt med bakterier.

Hun er taknemmelig for, at det trods alt ikke udviklede sig til en værre infektion, end det gjorde.

"Når det først kommer ind i dine blodbaner, så kan det få din krop til at lukke ned. Det kunne være gået helt galt."