Tragisk ulykke: Elefantmor og ufødt unge dræbt af tog

Udland

11/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Jernbaneulykker der involverer elefanter er mere almindelige end man skulle tro.

To tragiske togulykker i det østlige Indien fik det resultat, at to elefanter afgik ved døden.Den ene var en gravid hun.

Ulykkerne fandt sted i regionen Assam, hvor de to elefanter blev ramt og dræbt af godstog. Den ene episode involverede en gravid elefant, der forsøgte at krydse skinnerne i Chapramari-reservatet. Uventet blev den ramt af et tog i fuld fart. Skovbetjente, der blev sendt til ulykkesstedet, kunne konstatere at både elefantmoren og hendes ufødte afkom var afgået ved døden.

Disse ulykker er ikke isolerede hændelser i Indien.

Jernbaneulykker en af de mest almindelige unaturlige dødsårsager for elefanter. Selvom det indiske jernbaneselskab har opfordret deres lokomotivførere til at udvise forsigtighed under kørslen, kan ulykker med de store dyr ikke altid undgås.

Disse tragiske hændelser fremhæver behovet for øget beskyttelse og bevidsthed om elefanternes bevægelser nær jernbanespor. Der kan være behov for yderligere foranstaltninger for at sikre, at disse imponerende væsener kan bevæge sig sikkert i deres naturlige habitat uden risiko for at blive ramt af tog.