Safari-guide fanger utrolig sjælden kamp på videoen: Se de to hanelefanters styrke

Udland

02/04/2023

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Guiden, der selv har været i området hele sit liv har aldrig set sådan en kamp.

Unge Safari-guider oplever en "once-in-a-lifetime"-kamp mellem et par tyrelefanter, og fanger det på kamera. Gruppen af safari-elev-guider ender med at må kravle i sikkerhed.

Det skriver Newsbreak

Christopher Schoeman, 29, filmede det ekstremt sjældne møde i Kruger Nationalpark, Sydafrika, den 16. marts.

Optagelserne viser de to store tyrelefanter involveret i en ophedet kamp, ​​hvor de vælter nærliggende træer.

Hørte lyden af knusende stødtænder

Professionel guide Christopher, 29, som førte gruppen af ​​praktikanter, afslørede at kampen stod på i omkring 30 minutter.

Han sagde: "Det første, vi hørte, var lyden af ​​knusende stødtænder. De gik hen over træerne lige i vores retning."

Øjeblikket var ret anspændt for Christopher og praktikanterne, da de var bange for, at de ville blive fanget af den voldsomme kamp.

Christopher tilføjede: "Det er noget af et adrenalinsus. Jeg ville ikke sætte vores liv i fare, men når de kæmper sådan, ved de næsten ikke, at du er der. Jeg vil ikke sige, at jeg var bange for vores liv. Jeg kan godt forudsige elefantadfærd, men der er en grund til, at vi skyndte os væk derfra."

En kamp om hunelefanter

Han sagde, at elefanterne sandsynligvis var i mush, en periode på året, hvor hanner har ekstraordinært høje niveauer af testosteron og bliver meget aggressive.

Christopher sagde, at der sandsynligvis var en flok af hunelefanter i brunst i nærheden, hvilket betyder, at de to store hanner ville have konkurreret om deres opmærksomhed.

En kamp som denne er utrolig sjælden, og medmindre du arbejder i parken, eller går der regelmæssigt. Det er den slags ting, du kun ville se én gang i livet.

Christopher sagde: "Jeg har været i bushen hele mit liv. Man ser ikke ofte sådan et slagsmål. De varede omkring 30 minutter. To hanner ser ikke bare hinanden og begynder at slås. Du har brug for en af ​​de to faktorer, musth og en avlsbesætning i nærheden. Disse fyre havde begge dele. For folk, der kommer op til parken og ikke er her regelmæssigt, er dette en gang i livet. Jeg har aldrig set en kamp så aggressiv før."