To løver sættes fri til stor jubel for alle

Udland

09/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Det er ikke hver dag, at en frisluppen løve - og da slet ikke to - er en god nyhed. Men det er ikke desto mindre virkeligheden, når ADI har været på banen

Animal Defenders International, eller ADI, er en NGO, der arbejder på tværs af landegrænser, hvor de kæmper for at passe på dyrene og sikre, at de bliver behandlet godt og værdigt.

Et af de områder ADI i særdeleshed er opmærksom på at forbedre er cirkusdyr. Organisationen mener faktisk, at de skal forbydes og lover i en opsigtsvækkende video, at de nok skal komme, hente og pleje alle de dyr, der vil blive "hjemløse", hvis regeringen vælger det drastiske skridt.

I videoen ser man et eksempel på netop det.

Løveparret Tarzan og Tanya er blevet i overskud efter, at et cirkus i Guatemala har drejet nøglen om.

De to løver har aldrig levet noget andet liv end i fangenskab, hvor små bure og sammenstød var hverdagskost.

Efter at ADI har befriet dem fra deres indespærring tager de løverne med til Mexico, hvor de bliver passet på og gjort klar til en længere rejse til ADI's reservat i Sydafrika via Qatar.

Tarzan skulle bl.a. behandles for en omgang tandbetændelse inden de kunne rejse videre. Dette stop var også første gang de to løver følte græs under deres poter.

Efter et par dage har de fået så meget energi af deres nye situation, at man kan høre, hvordan en af passerne omtaler dyrene som "killinger" på grund af deres nyfundne legesyghed.

Under flyveturen hører man hvordan en af ADI's ansatte sørger for at holde dyrene rolige under den lange flyvetur, hvor hun sprøjter rundt i lastrummet med lavendelolie, der er med til at berolige dyrene inden de sættes fri i reservatet.