Tandlæge går i chok, da hun kigger i forældreløs piges mund

Udland

09/02/2023

Foto: TikTok
Foto: TikTok

Skrevet af Redaktionen

Det er tandlægen Ashley Brede Ciapciak fra USA, der har fortalt om den usædvanlige sag på sin TikTok-kanal i januar.

Her fortæller tandlægen, at en lille pige var kommet ind på hendes klinik i Indien og vist hende en utrolig dobbeltrække af tænder.

Udover sin klinik i USA, driver tandlægen en ekstra klinik i Hyderabad, Indien. Her hjælper hun forældreløse børn, hvis forældre døde af hiv.

Den organisation, som tandlægen arbejder for, anslår, at 80 procent af forældreløse børn født med hiv vil dø før de fylder fem år, hvis de ikke modtog denne frivillige form for hjælp læge- og tandlægehjælp.

I de fleste lande er det ikke sandsynligt, at små patienter pludselig får en dobbelt tandrække. Her vil tandlæger normalt identificere den dobbelte række af tænder, når de voksne tænder er på vej frem. Derefter vil man kunne trække de gamle tænder ud, så der er plads til voksentænderne.

Heldigvis var behandlingen af tandlægens unge patient forholdsvis let. I sidste ende skulle mælketænderne bare trækkes ud for at skabe nok plads til de andre.

Pigen kan dog få brug for tandregulering senere, men den har Ashley Brede Ciapciak og hendes team ikke råd til dette.

I en tale til Newsweek forklarede eksperten: "Seks af hendes nedre mælketænder holdt længere, end de burde have. Normalt bryder de voksne tænder ud lige under mælketænderne, hvilket får mælketændernes rødder til at trække sig tilbage og til sidst bliver mælketænderne til løs og falder ud. Det skete dog ikke i dette tilfælde."

Siden videoen er blevet uploadet, er den blevet set mere end syv millioner gange.

Foto: TikTok