Sygeplejerske ville udstoppe patients fod: Amputerede den uden tilladelse

Udland

10/11/22 | 12:29

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Ifølge et amerikansk lokalmedie havde en sygeplejerske planer om at udstoppe en patients fod. Det skete efter hun uden tilladelse havde amputeret patientens fod.

Foden skulle være brugt som dekoration og som skræk og advarsel overfor hendes børn.

Men i stedet skal den 38-årige sygeplejerske Mary K. Brown fra den amerikanske stat Wisconsin stå til ansvar i retten for grov vold mod en ældre person og forsøg på manddrab. Det oplyser WEAU13-News.

Offeret blev indlagt på et plejehjem i marts sidste år. Han havde faldet og slået sig slemt derhjemme, og kunne derefter ikke kalde på hjælp. Da han blev fundet, var hans fødder så forfrosne, at de havde taget skade. Derfor var det blevet nødvendigt at komme på plejehjem.

Forfrysningerne i fødderne var dog så slemme, at områderne omkring det døde væv blev betændte.

Foden var blevet sort og lugtede.

To måneder efter sygeplejersken sig for at "befri" patienten fra foden, der var inficeret med koldbrand.

Derfor amputerede Mary Brown mandens fod uden at konsultere offeret eller en læge inden.

Som om det ikke var frastødende nok at amputeret en mands fod uden samtykke, så valgte sygeplejersken at sætte foden i fryseren.

En kollega citerede sygeplejersken for at have sagt, at hun ville udstoppe den og hænge et skilt rundt om den, hvor der skulle stå: "Husk jeres vintersko, børn."

Myndighederne fik først kendskab til forbrydelsen efter manden var død.

Den 61-årige døde i juni sidste år. Ved obduktionen undrede patologen sig over, hvorfor foden lå ved siden af ​​liget, og hvorfor der ikke var noteret noget om amputationen i patientens journal.

Under de efterfølgende undersøgelser blev plejehjemmets personale afhørt. Det var dog først måneder senere, at den 38-åriges forbrydelse kom frem i offentlighedens lys.

Den maksimale straf for den 38-årige er 80 års fængsel og en bøde på $200.000.