Sygeplejerske tog 2 hovedpinepiller: Så blev hun fyret

Udland

08/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Synes du, hun burde have beholdt jobbet?

Sygeplejersken Francesca Morgan mistede sit job, efter at hun blev fanget i at tage to tabletter fra et hospitals apotek for at behandle sin hovedpine.

Det skriver the Mirror.

En sygeplejerske er blevet fyret for at tage to tabletter fra hospitalet, hvor hun arbejdede for at behandle sin hovedpine

Hun tog recepterne fra hendes arbejdes apotek "uden en legitim grund," vurderede en domstol.

Den 32-årige sygeplejerske Francesca Morgan tog en co-codamol-pille og derefter en paracetamol-tablet, efter at hun begyndte at føle sig utilpas, mens hun arbejdede på Arrowe Park Hospital nær Liverpool.

Forud for denne hændelse begyndte politiet en efterforskning, efter at sundhedsmyndigheder bemærkede, at receptpligtig medicin var forsvundet fra deres lager. De installerede derefter et hemmeligt kamera, som fangede Morgan.

Hun havde bare hovedpine

Det kom frem, at den 32-årige tog pillerne uden den nødvendige tilladelse. Hun handlede dog under forudsætning om, at hun selv måtte tage medicinen.

Morgan fra Woolton, Liverpool, mødte op ved retten i Wirral, hvor hun erkendte sig skyldig i to lovovertrædelser af tyveri fra arbejdspladsen, mellem perioden 6. juni og 18. juni sidste år.

I retsforfølgningen sagde anklageren Yvonne Dobson:

"Hospitalet påbegyndte en undersøgelse på grund af et stort antal piller, der skulle genopfyldes. En tabletoptælling blev sat i værk for at overvåge mængden af ​​medicin i begyndelsen og slutningen af ​​hver dag. Det blev sat i værk uden medarbejdernes viden. Derefter blev der sat et skjult kamera op. En række medarbejdere viste sig ikke at følge den korrekte procedure i håndteringen af ​​medicin."

Dobson tilføjede, at den tiltalte blev "set til at tage medicin uden en legitim grund."

Hun stjal medicinen til sig selv. Første gang tog hun noget co-codamol. Anden gang var det paracetamol. Anklageren tilføjede, at Morgan derefter blev set sluge tabletterne med vand.

Hun understreger dog at sygeplejersken ikke er anklaget for at de andre tyverier, som kameraet var sat op til at fange i første omgang.

"Vi anklager hende ikke for hele tyveriet. Dette er to begrænsede hændelser. Hun mente, at hun havde underforstået samtykke til at tage medicinen." fortæller Yvonne Dobson.

Mister job, hjem og får plet på straffeattest

Forsvarsadvokat Laura Flynn fortalte retten, at Morgan ikke kun havde mistet sit job, men også sin karriere som følge af tyverierne. Hun havde også mistet sit hjem og er siden blevet tvunget til at flytte ind hos sin bedstemor igen.

Flynn fortsatte med at sige, at Morgan havde lidt hovedpine, mens hun var på vagt, og mente, at det var acceptabelt at tage medicinen, da andre sygeplejersker også havde gjort det samme. Dommerne gav hende en 12-måneders betinget fængsel og fik hende til at betale 1200 kroner i omkostninger og offertillæg.

I forbindelse med hændelsen sagde dommer Peter Mawdsley:

"Du har allerede lidt tabet af dit job og dit hjem. I lyset af det er en betinget dom passende."

Hospitalet har afvist at kommentere Morgans afskedigelse eller efterfølgende retsforfølgning.