Storebror fik genial idé: 7-årig dreng forsøgte at røve en bank

Udland

11/03/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Det var tilsyneladende en 7-årig dreng, der forsøgte at røve banken. Senere kunne politiet dog anholde den noget ældre storebror, der selv syntes, han havde fået en genial idé.

Et bankrøveri i den tyske by Garbsen har nået flere overskrifter, fordi gerningsmanden var en kun 7-årig dreng. 'Hjernen' bag forbrydelsen var dog den ni år ældre storebror, der efter forbrydelsen blev trukket med på politistationen til en alvorlig samtale.

Storebroren skulle opildnet den yngre bror til at begå forbrydelsen, og det blev han i første omgang anholdt for. Den 16-årige storebror er efterfølgende blevet løsladt, men har pligt til løbende at fortælle politiet, hvor han befinder sig.

Ifølge politiets oplysninger gik den lille dreng ind i en bank og penge udleverede. Hvis han ikke ville få pengene, truede bl.a. med en kuffert, som i starten blev mistænkt for at være potentiel farlig.

Kort tid efter forlod drengen, iført en hat med rensdyrgevir og næse, banken igen. Han efterlod dog kufferten, der i sidste ende viste sig at være komplet ufarlig. En 11-årig tredje bror havde købt kufferten.

Da drengen forsøgte at røve banken, havde den to kunder. De forlod banken under røveriforsøget. Der kom ingen til skade under røveriet.

Bankfilialen blev afspærret efter drengen forlod banken indtil politiets specialstyrker ankom. De undersøgte kufferten, men hvad der præcist var i kufferten, har politiet endnu ikke oplyst.

Der blev ikke stjålet noget. Nu er den 16-årige dreng anklaget for forsøg på grov afpresning. De to yngre brødre er under den kriminelle lavalder.

Efterforskerne opsporede de tre mistænkte via kufferten og kameraoptagelser. Torsdag blev deres værelser ransaget af politiet.