Solgte sin fars internetforbindelse til overpris - bruges den til noget fordækt?

Udland

06/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Hvorfor er naboerne gået med til det?

En kvinde sidder noget forarget tilbage efter at have opdaget, at hendes 'forvante mor' har solgt Wi-Fi-adgangskoder til naboerne. Hun sagde, at hendes mor har opkrævet naboerne 650 kr. om måneden for at kunne køre på hendes bedstefars Wi-Fi bag hans ryg.

Ifølge Mirror lavede hun et opslag på Reddit, hvor hun beskrev situationen således: "Jeg fandt ud af, at min berettigede mor har solgt sin fars Wi-Fi-adgangskode til enhver nabo, der kunne opfange hans signal. "Det fandt han ud af, da en af ​​naboerne forsøgte at bekræfte hans adgangskode."

"Han konfronterede hende med det, og hun begyndte bare at græde over, at hun ikke havde nogen penge, og han brugte det alligevel ikke."

Dårligt tilbud

Kvinden rådede væmmet sin bedstefar til at kontakte sin internetudbyder for at forklare, hvad der er sket "bare i tilfælde af, at nogen gjorde noget lyssky". Hun tilføjede: "Forhåbentlig får han styr på tingene med virksomheden."

"Han er gammel, så de skal nok hjælpe ham med at gøre alle de tekniske ting. Hvis ikke, er jeg sikker på, at han ringer til mig og har brug for hjælp."

I en kommentar til hendes indlæg sagde en bruger: "Jeg betaler 350 kr. om måneden for mit eget eksklusive Wi-Fi. Din mor er en fiduskunstner." En anden bruger tilføjede: "Hvordan er 650 kr. om måneden en god handel?! Jeg betaler 350 kr. om måneden for højhastighedsinternet..."

Har hun købt katten i sækken med den handel?

Som svar tilføjede kvinden: "Fortæl mig om det! Jeg har været i North Carolina med hende i over et år, men hører stadig om nogle af de skøre ting, hun laver fra familien."

Dette var blot en af ​​mange ting, hun har været gør på det seneste."

En bruger sagde: "Denne kvinde burde virkelig skamme sig. Når hendes far ringer til virksomheden, kan hun komme i seriøse problemer."

Men dårlig samvittighed var ikke de eneste konsekvenser kvinden kunne risikere at skulle leve med, brugeren fortsatte sin opremsning med at fortælle at "domstole har afgjort, at det kan være ulovligt at bruge adgangskoder til at få adgang til onlinekonti, der ikke er dine egne, i næsten alle tilfælde - selv når den anden person fortalte dig den adgangskode."

Hacket?

"Den eneste person, der har tilladelse til at bruge den adgangskode til at få adgang til sin konto, er den person, der har oprettet den." Skrev vedkommende til sidst

En anden bruger tilføjede: "Håber han ændrede sin adgangskode og ikke giver hende den nye." En tredje bruger advarade: "Nogen kunne logge den stakkels gamle mands internettrafik eller endda hacke ham gennem internetrouteren."