Skyderi i supermarked: 10 døde

Udland

23/11/2022

Foto:  YouTube @ABC 10
Foto: YouTube @ABC 10

Skrevet af Emil B.

I Virginia, USA, har en skyder hærget det lokale supermarked. Han nåede at skyde 10 personer, før han vendte geværet mod sig selv.

Klædte sig ud som leder

For mange blev der vendt op og ned på, hvad de troede skulle være en stille og rolig indkøbstur. De hilste venligt til de andre ansatte og købte det ind, som der skulle købes ind.

Men en af de ansatte viste sig så at være i forklædning. Han trak pludseligt et gevær og bevægede sig derefter rundt i butikken. Her nåede han at skyde ti person, før han vendte geværet mod sig selv.

Politiet bekræftede senere: "Skyderen er død"

Resten af personerne blev indlagt på den nærliggende hospital, Sentara Norfolk General Hospital, i den næremste by, Norfolk.

På City of Chesapeake Twitterprofil skriver de, at de har oprettet en familiegenforeningsted i et konferencecenter tæt på, der er tænkt som et samlingspunkt for familierne og andre nærkontakter.

Der er endnu intet motiv for skyderiet, men manden er blevet identificeret.

Foto: Twitter @Gurbaksh Singh Chahal

Manden er fundet

Det menes at være Andre Bing, der stod bag skyderiet. Som politiet rapporterer er han en 31-årig nattevagt.

Efter sigende eksploderede han på en kvinde i pauserummet, hvorefter han skød hende i hovedet og skød rundt på de andre ansatte, der sad der.

Det var efter det, at han gik hen til dagligvaresektionen, hvor han skød en række skud på de andre. Det var efter dette, at han selv trak pistolen mod sig og skød.

Folk harcellerer over våbenlove

Hvordan han har fået fat i en pistol, vides ikke. Men i hvert fald har Virginias lokale repræsentant, Lewis Lucas, skrevet på Twitter efter hændelsen: "Jeg er knust over skyderiet ved Walmart i Chesapeake County, Virginia i nat. Jeg nægter at hvile, før vi har fundet en løsning på våbenvolden, der har dræbt så mange mennesker."