Se videoen: Skyder fyrværkeri efter demonstranter på bro

Generelle nyheder

19/10/22 | 10:38

Få sekunder, inden raketten eksploderer. Foto: Screendump, @TPointUK/Twitter
Få sekunder, inden raketten eksploderer. Foto: Screendump, @TPointUK/Twitter

Skrevet af Redaktionen

Demonstranterne ville have regeringen til at stoppe udstedelse af nye licenser til udvinding af olie og gas.

Mandag morgen blev noget mere dramatisk end en standard start på ugen i den britiske by Essex lige øst for London.

To aktivister fra organisationen JustStopOil kravlede op i broens pyloner, hvorfra de krævede, at den britiske regering skulle sætte en stopper for at udstede nye licenser til at udvide olie og gas "for menneskehedens og miljøets skyld".

Men det var bestemt ikke alle, der var lige begejstrede for den politiske aktion, der lukkede for trafikken på broen lige i morgentrafikkens travleste periode.

En video, der florer på nettet, viser angiveligt en ukendt selvtægsmand, der affyrer fyrværkeriraketter mod klimaakativister, der på dette tidspunkt sad omkring 84 meter oppe i pylonerne.

Der er ikke nogen meldinger om, at aktivisterne blev ramt, og det er da heller ikke til at se, hvor tæt på aktivisterne, raketterne var, da de eksploderede.

Politiet har bekræftet overfor ladbible.com, at de er opmærksomme på optagelserne, og at de er gået i gang med efterforske, præcis hvad der er foregået.

Du kan se det, alt andet lige, skræmmende øjeblik i videoen herunder. Artiklen fortsætter under videoen.

Aktivister fra JustStopOil har i den grad været i vælten med forskellige aktioner den seneste tid.

For nylig valgte to aktivister for eksempel at hælde tomatsuppe ud over et værdifuldt maleri af Van Gogh, hvorefter de limede sig fast til væggen (maleriet var bag en glasplade og tog derfor ikke skade).

Tidligere i år fik en ung mand afbrudt en fodboldkamp i Premier League ved at løbe ind på banen og binde sig selv til den ene målstolpe ved hjælp af strips.

JustStopOil blev officielt dannet d. 14. februar 2022 og går ind for civil ulydighed og ikke-voldelige aktioner for at sætte fokus på klimakampen.