Sikkerhedsvagt sang med på Taylor Swift - så blev han fyret

Udland

30/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Er det en overreaktion fra arbejdsgiveren?

En video af en sikkerhedsvagt, der sang med til en koncert med Taylor Swift, gik viralt på TikTok, da han som en ægte fan ikke kunne lade være med at synge med på hendes sange. Hans arbejdsgiver fandt dog ikke handlingen morsom.

Calvin Denker postede en video af sig selv til en koncert på Taylor Swifts Eras-tour, som en fan havde optaget. Med ryggen mod scenen og koncentreret stirrende ud i publikum bevægede hans læber sig i takt med sangen.

Han havde været fan af sangeren i flere år, men da hans kone ikke var særlig interesseret i koncerter og sportsbegivenheder, besluttede Calvin sig for at tage et sikkerhedsjob, så han altid kunne være med, når der var begivenheder i Minneapolis.

Få dage senere forklarede han: "Efter den første aften indså jeg, hvor tæt Taylor Swift kom på mig, så jeg ville virkelig gerne tage et billede af det for at dokumentere det."

Måtte ikke tage billeder selv

Problemet var, at hans firma forbød deres sikkerhedspersonale at tage billeder under koncerter.

"Derfor udleverede jeg små papirkort, hvor der stod, at jeg ikke måtte tage billeder, men hvis Taylor stod lige bag mig, så tag venligst et billede og send det til mit nummer," sagde Calvin.

Besøgendes billeder og TikToks af Calvin faldt ikke i god jord hos sikkerhedsfirmaet.

Alisa Maloney, der postede Calvins virale TikTok, havde ikke sådan et kort, alligevel var den tidligere sikkerhedsvagt glad for klippet.

"Da jeg så det næste morgen, blev jeg så glad. Det var bare en sjov tid," sagde Calvin. Men på det tidspunkt anede han ikke, at videoen ville blive et problem for hans firma.

Derfor blev han fyret

Få dage senere kom den anden og sandsynligvis afsluttende erklæring om hans oplevelser som sikkerhedsmedarbejder. Calvin blev fyret.

"Hovedproblemet var min video, hvor jeg indrømmede, at jeg havde udleveret kort for at bede koncertgæster om billeder, hvor jeg var med på billedet," forklarede han. Personaleafdelingen kunne ikke identificere nogen tydelig overtrædelse af virksomhedens retningslinjer.

"Hvert billede fra den aften var taget bag barrikaden. Jeg tog aldrig min egen telefon frem," sagde den tidligere sikkerhedsvagt.

Calvin spurgte, om han kunne beholde sit job, hvis han slettede videoen, men fik angiveligt ingen svar. En måned gik, og Swift-fanen blev tildelt sit næste koncertjob.

Til Ed Sheerans (32) koncert blev Calvin endnu engang tydeligt fortalt, at han ikke måtte tage billeder.

"Men mange af dem var virkelig afslappede og villige til at give mig en ny chance," tilføjede han.

Efter syv timer blev han bedt om at kontakte personaleafdelingen, som havde et problem med, at Calvin var mødt på arbejde.

"Den samme kvinde, der havde ringet til mig en måned tidligere, var ikke glad for, at jeg havde taget min vagt, selvom hun ikke havde svaret tilbage," forklarede han på TikTok.

Til sidst blev Calvin fyret, men virker tilsyneladende ikke alt for ked af det overfor sin tidligere arbejdsgiver.