Shell undskylder for 100 ødelagte biler: Benzin og diesel byttet om på tankstation

Udland

16/02/2023

Skrevet af Redaktionen

Det er en hård besked at få fra sit værksted. At din motor er ødelagt, fordi der er fyldt forkert brændstof på din motor, men du har ikke selv haft nogen skyld i problemerne.

Det var præcis det, som skete på en tankstation i Hamborg. En chauffør havde via Facebook udtrykt sin mistanke om, at hans værkstedsregning skyldtes, at tankstationen havde fyldt det forkerte brændstof på den tank, som han benyttede.

Det fik den tyske webavis bekræftet hos Shell, der kunne oplyse at omkring 100 biler blev berørt af fejlen.

"Hvis der er nogen, der har fyldt tanken på Shell på Alsterkrugchaussee 431 i denne uge, og motoren ikke længere virker, er det fordi, du har fået diesel på tanken i stedet for benzin og muligvis omvendt," skrev den tyske Facebook-bruger i en lokal gruppe.

Da han mødte op på det lokale værksted, fik han nemlig at vide, at han var den femte inden for kort tid, der kom ind med det samme problem.

Derefter bekræftede en talsperson for Shell, at der var sket en fejl, og pumperne var blevet lukket så snart, Shell fik kendskab til problemerne.

Årsagen til, hvad der har forårsaget problemerne, er stadig ved at blive undersøgt.

Shell antager, at der sandsynligvis er sket en menneskelige fejl. Der er blevet fyldt diesel til benzintanken, og benzin fra dieseltanken.

Omkring 100 køretøjer blev berørt af fejlen, og disse biler er alle brudt sammen kort tid efter den fyldte tank.

"Vi beklager de negative omstændigheder, der er resultatet af dette for nogle kunder," fortalte talspersonen, der forsikrer, at Shell vil erstatte de skader, som deres fejl har forårsaget.