Sæl skaber kaos i ferieby: Smadrer ruder på tankstationen

Udland

24/01/2023

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Sælen er fulgt sikkert tilbage til vandet

En sæl har forårsaget kaos i turistbyen Point Lonsdale i Victoria Australien. Den knuste ruder og fik mennesker til at stimle sammen

Det skriver Express

Fredag den 20. ​​blokerede Point Lonsdales politiafdeling trafikken i et forsøg på at forsøge at give sælen plads til at gå tilbage i havet.

Det menes dog, at sælen kan være blevet stresset, da folkemængder havde samlet sig for at se sælen, da nogle troede, at dyret var Henry the Seal, en lokal berømt sæl, som ofte besøgte området i begyndelsen af ​​2000'erne.

Glenn Sharp, en regional driftsleder hos Victoria's Conservation Regulators, har indespærret, at dyret "bestemt ikke var sælen Henry".

Han sagde: "Det blev anslået omkring 2003 og 2005, at Henry var omkring fem eller seks år gammel. Det er femten år siden og vi har at gøre med en sæl på omtrent samme alder."

Sharp har sagt, at han var en del af holdet, der forsøgte at lokke sælen væk fra folk, men "den vendte om og gik op i den lokale tankstation."

Den er stresset

Det ser ud til, at folk i nærheden kom for tæt på dyret til at tage selfies, og andre medlemmer af Conservation Regulators rapporterede, at de hørte hunde gø mod sælen.

Sharp sagde: "Vi har mistanke om, at grunden til, at den gik ned ad vejen i Port Lonsdale, er, at den blev chikaneret."

Han tilføjede, at sælen forsøgte at trække sig tilbage et sted i sikkerhed. Men da sælen nåede frem til tankstationen, forsøgte den at smadre ruder, da det menes, at dyret var forvirret af sin egen refleksion og forvekslede det med en anden sæl.

Sharp sagde: "Den så sandsynligvis sin refleksion i glasset og forsvarede sig selv, det betød, at glasset blev knust. "Desværre har det sandsynligvis holdt et par skræmmer."

Sikkert tilbage igen 

Politiet, der forsøgte at hjælpe sælen, formåede til sidst at lokke den tilbage til havet ved at vifte med en åre, som var blevet dækket af flagende tape.

Sharp sagde: "Jeg fik udleveret en åre og prøvede at få den tilbage til stranden og i vandet."

Han beskrev sælen som et "stort, stort dyr", der var "faktisk ret hurtigt", på trods af dets vægt på 500 kg, hvilket er omkring den samme vægt som et flygel.

Han tilføjede yderligere: "Selvom de ser store og dovne ud på en strand, kan du forestille dig et dyr på 500 kg komme hurtigt imod dig, mens du er distraheret. De har tænder, og de bider. Disse ting i naturen kæmper om pladsen og partnere. Der er masser af blod og død som følge af det."