Kok utilfreds med lønforhandlinger: slap 20 kakerlakker fri i restaurantens køkken

Udland

24/1/23 | 08:28

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Han tog den ultimative hævn

En kok, der blev fanget på CCTV, da han frigav kakerlakker på en pub i Lincoln i en hævnaktion, er blevet dømt.

Det skriver BBC

Tom Williams, 25, satte kakerlakker fri i køkkenområdet på pubben Royal William IV på Brayford Pool efter en strid om feriepenge.

Han havde sendt en besked, hvor han truede med at "kakerlakbombe køkkenet." Det kom frem i Lincoln Crown Court.

Pubben mistede omkring 22.000 pund (186.454 kroner) efter at den blev tvunget til at lukke efter kokkens stunt og foretage en grundig rengøring.

Det kom yderligere frem i retten at kokken Williams løslod kakerlakkerne, efter at der den 11. oktober opstod en strid mellem ham og ejerne af pubben omkring forhandlinger om hans feriepenge. De tilbød ham 100 pund (847 kroner), men det var ikke nok.

Stor effekt for restauranten

David Eager, anklager, sagde, at Williams havde været utilfreds og var vendt tilbage til pubben to dage senere og sat omkring 20 kakerlakker ud fra en krukke.

Williams, der normalt opbevarede kakerlakkerne i en krukke for at fodre sine andre dyr, advarede også et andet medlem af køkkenpersonalet om ikke at røre ved de ikke-indfødte insekter, da de var giftige.

Ifølge en offerkonsekvenserklæring læst op af anklagemyndigheden:

"Den effekt, det har haft på personale og familier, er stor. Det er ikke kun virksomhedens økonomi, det var hvordan resten af ​​Royal William-teamet, især køkkenteamet, er kede af det, der skete." De tilføjede: "De var deprimerede over, at nogen, som de arbejdede sammen med, ville være så ufølsom over for dem."

Erklæringen afslørede også, at Williams handlinger i høj grad påvirkede personalet med børnefamilier, da forældre ikke kunne putte deres børn ind om natten på grund af den strenge rengøring.

Se af at blive voksen

Jeremy Janes der formidlede Williams interesser, erkendte, at Williams havde truffet en række dårlige valg.

Janes sagde: "Dette er en sag, der er fyldt med dårlige valg fra denne tiltalte. Der var en legitim tvist, men han tog en dårlig beslutning om at få hævn frem for forsoning. I hans sind, udgjorde hævnen en vis kompensation til hans opfattede tab."

Williams erklærede sig skyldig i indbrud med den hensigt at forårsage kriminel skade på pubben og undladelse af at overgive sig.

Den 25-årige, der allerede har fire tidligere lovovertrædelser for vold, besiddelse af et våben med knivsblad, overfald og at være beruset og uorden, fik 17 måneders fængsel betinget i to år.

Dommer Catarina Sjolin Knight sagde til manden under domsafsigelsen:

"En af beskederne truede med at 'kakerlakbombe pubben'. Det var præcis, hvad du gjorde. "Dette var hævn, der var rettet mod dem." Dommer Knight tilføjede: "Du er meget umoden på trods af din alder. Din søn og samfundet generelt kunne have gavn af, at du vokser op."