Rædselsulykke i Vietnam: Barn sidder fast i betonrør

Udland

05/01/2023

Foto: STR / AFP
Foto: STR / AFP

Skrevet af Charlotte Friis

Lørdag d. 31. december faldt en 10-årig dreng ned i et 35 meter dybt betonrør på en byggeplads i Vietnam. Vietnamesiske medier rapporterede tirsdag lokal tid, at det er uklart, om drengen stadig er i live.

En frygtelig ulykke

Ifølge vietnamesiske medier skete ulykken lørdag på en byggeplads i den sydlige provins Dong Thap i Vietnam, hvor en dreng ved navn Nam faldt i et 35 m. dybt betonrør på en byggeplads, hvor man er ved at bygge en bro.

Trods omfattende redningsarbejde har det endnu ikke været muligt at redde barnet op fra røret, som kun har en diameter på omkring 25 cm. En af redningsfolkene har udtalt til Vietnamnet, at ingen havde troet, at nogen kunne blive fanget så langt nede i røret, fordi røret er så smalt, som det er.

Beredskabet har flere gange pumpet ilt ned i røret for at give drengen mulighed for at trække vejret. Man ved dog ikke med sikkerhed, hvad drengens tilstand er, da betonrøret er for smalt til, at man med sikkerhed kan fastslå, hvor langt nede han sidder fast. Meget tyder dog på, at det var drengen selv, der oprindeligt ringede efter hjælp.

 

Redningsmandskab kæmper på stedet

Til at starte med forsøgte man sig med at blødgøre jorden omkring røret, sådan at man kunne komme til at trække røret op med en kran. Forsøgene mislykkedes dog alle.

Beredskabet er nu i stedet gået i gang med at bore dybe huller rundt om røret, sådan at man kan lægge stålrør ned omkring betonrøret. Det skulle gøre det nemmere at trække det op af jorden. Planen er derefter at bruge en detektor til at bestemme drengens nøjagtige position, så man kan få skåret ham fri.

I mellemtiden har Vietnams premierminister bedt redningsmandskab fra det nationale beredskab om at assistere med redningen af drengen.

I skrivende stund er drengens skæbne endnu uvis, men håbet svinder time for time.