Ny undersøgelse viser: Her er de mest populære måder at spare på benzinen

Udland

07/02/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Der er fem ting, der virkelig kan gøre en forskel.

Da brændstofomkostningerne fortsætter med at stige, slukker hver sjette bilist deres bilopvarmning i et forsøg på at spare penge, ifølge en ny undersøgelse.

Det skriver Daily Record

En meningsmåling foretaget af Opinium Research undersøgte 2.000 britiske chauffører for at afdække de vaner, bilister påtager sig for at reducere brændstofforbruget.

Bilejere blev for nylig advaret om, at prisen på brændstof forventes at springe endnu længere i år.

16% af de adspurgte indrømmede at de var stoppet med ikke at tænde for varmen, på trods af den kulden. Undersøgelsen viser dog, at det ikke at køre for hurtigt er den mest brugte metode til at spare på brændstoffet. Hele 55% af deltagerne indrømmer at gøre det.

Virker det at slukke varmen?

Der er blandede meninger om, hvorvidt man sparer brændstof ved at slukke for bilens varme.

RAC bakker dog op om teorien og råder enhver chauffør, der søger at forbedre deres brændstofeffektivitet, til at "klæde sig på efter vejret selv inde i din bil".

Andrew Webb, administrerende direktør for Vitality Car Insurance, som har bestilt undersøgelsen, sagde:

"Vores forskning viser, at briterne er parate til at gøre en lang række ting for at spare penge, og nogle går endda så langt som at slukke for varmen i deres bil trods kulde. For dem, der ønsker at spare, er reduktion af hastigheden – hvor det er sikkert – generelt den mest effektive måde at skære ned på brændstofforbruget."

Ved at ændre dine kørevaner for at spare på brændstof, er du i mange tilfælde faktisk en mere sikker bilist.

Tøm bilen, pump dækkene og luk vinduerne

51% af de adspurgte siger at de også bruger andre måder til at skære benzin- og dieselregningerne. Det kan for eksempel være at holde dækkene oppumpet til det korrekte niveau.

29% siger, at de fjerner unødvendige genstande fra bilen for at mindske dens vægt, og 22% holder vinduerne lukkede for at mindske vindmodstanden.