"Nabobarnet bliver ved med at køre på sin cykel på min indkørsel - han kunne beskadige min bil"

Udland

01/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Spændinger eskalerede mellem to naboer, da en husstand lod deres fireårige barn, som har autisme, køre på sin cykel og lege på den anden families ejendom uden at give besked først.

Det viser sig, at ikke alle naboer bliver gode venner - som denne familie, der fortalte om deres akavede møde med en anden familie, der tillod deres barn at lege i deres indkørsel uden tilladelse.

Striden begyndte, da en 39-årig kvinde og hendes mand, også 39 år, der kun lige var flyttet til området, opdagede naboens fireårige søn, der har autisme, på deres ejendom.

"Vi installerede sikkerhedskameraer kort efter, vi flyttede ind, og kameraerne har advaret os, når nabo-familien går forbi vores hus til fods eller på cykel. Deres lille dreng går ind i vores indkørsel og løber eller cykler rundt om vores biler, river i vores buske og går op til vores hegn," skrev kvinden på internetforummet Reddit.

"Han har gjort dette et par gange om dagen, mens hans forældre ser på fra fortovet, mens han enten løber eller cykler tæt på vores biler. Vores biler er brugte, men relativt nye og har en samlet værdi på omkring 560.000 kroner."

"Vores garage er meget lille, så vi kan ikke få plads til én og slet ikke to biler, så vi parkerer i vores indkørsel og vil helst ikke have, at en cykel ridser dem. Min mand kom hjem efter arbejde og var i gang med at gå ind i garagen, da barnet pludselig dukker op på sin cykel, kører et par gange rundt om min bil ... og derefter ned omkring min mands lastbil, mens drengens far bare stod stille på sin cykel på fortovet."

Ikke kun bekymring for bilerne

Moren til tre forklarede, hvorfor det fik dem til at være så nervøse: "Udover potentiel skade på bilerne virker det meget farligt at lade et barn så ungt føle sig tryg ved at færdes frit på en anden persons indkørsel, og ansvaret, hvis han kom til skade på vores ejendom, selv bare ved at falde af sin cykel eller lignende."

De tog kontakt til deres naboer, og drengens far svarede, at barnet er "autistisk og har sine 'ritualer', de tidligere ejere havde ikke noget imod det og nød at se ham i indkørslen, barnet er meget forsigtigt omkring bilerne, og en forælder er altid lige i nærheden."

Hun fortsatte: "Min mand siger, at vi forstår, at det er en udfordring, er der noget, vi kan gøre for at hjælpe, men beder stadig drengens far om, at han holdes væk fra indkørslen. Han [faren] svarer, 'Vi vil gøre vores bedste... I kan måske se nogle udbrud på jeres kameraer.' Min mand siger, 'Vi sætter pris på det.'"

"Når [min mand] kommer hjem fra arbejde, cykler de, men drejer ned ad vejen, når de ser ham. Han går ud igen flere minutter senere for at sætte skraldespanden ved kantstenen, og den lille dreng løber igennem vores indkørsel med hans mor i hælene. Hun fanger ham til sidst op ved min bil, og han brokker sig, hun bærer ham og går rasende ned ad vores indkørsel og vender sig for at stirre på min mand, da hun når fortovet."

"Jeg forstår, at de har travlt, og de er åbenlyst kede af, at vi sagde noget. Så er det forkert af os at holde vores indkørsel for os selv? Skulle vi bare komme over, at vi kunne blive sagsøgt, eller at vores biler kunne blive beskadiget?"

Internettet bakker op

Reddit-brugerne var hovedsageligt sympatiske, og en skrev: "I har ikke råd til ansvaret. Hvad nu hvis I ikke ser ham og ved et uheld rammer ham?"

En anden tilføjede: "To af mine tre børn har autisme. Vi lærer dem stadig grænser, fordi de er i stand til at lære dem, og de har allerede lært mange af dem... Forældrene bliver nødt til at finde et nyt ritual for deres søn, fordi alle jeres bekymringer er berettigede, og til syvende og sidst er det jeres ejendom."

Kilde: Mirror