Nabo nægter at fjerne barnets lus: "Vi er veganere"

Udland

07/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Moren sætter i stedet lusene ud i haven, hvor hun tror de kan overleve.

Som enhver forælder vil vide, er håndtering af hovedlus en uundgåelig del af at have små børn, der leger i nærheden af ​​andre børn.

Det skriver Mirror

At slippe af med de blodsugende insekter er aldrig en sjov opgave, og det kan være belastende for dit lille barn, men jo hurtigere du håndterer problemet, jo hurtigere kan dit barn holde op med at klø sig i hovedet - og stoppe med at sprede parasitterne til andre børn, de kommer i kontakt med.

Vi er veganere

En mor var dog forfærdet over det svar, hun fik fra sin nabo, da hun forsøgte at informere hende om, at hendes datter havde lus. Hun fik at vide, at naboen ikke ville gøre noget ved det, fordi hun er veganer og nægter at dræbe levende skabninger.

Moren sagde, at hun lagde mærke til lusene, da hendes nabos datter legede hjemme hos hende med hendes egen datter, og troede, at den anden mor ville "springe lige på den", når hun havde fået det at vide.

Men moren kendte allerede til datterens lus, hun sagde, at hun ikke ville bruge lusedræbende produkter på sin datters hår og i stedet bare "kæmmede lusene og nitterne ud", da hun troede, at ville give insekterne en "chance for at overleve".

Kæmmer dem og sætter dem fri

Moren talte om sit dilemma i en besked sendt til livscoach Alex Carlton på den australske hjemmeside Nine.com.au, men indlægget dukkede for nylig op igen på Reddit.

"Min syv-årige datter er bedste ven med nabopigen, hvis familie er veganere. Det er fint; vi respekterer deres valg og laver endda speciel mad, når River kommer for at lege. Mit problem er, at for nylig var dette ellers dejlige barn hjemme hos os og kløede helt vildt ... og jeg opdagede, at hun kravlede med lus." fortæller kvinden og fortsætter:

"Jeg er ret afslappet - hvilket barn får ikke lus i ny og næ? - og nævnte det tilfældigt for hendes mor og troede, at hun ville hoppe direkte på det. Til min overraskelse sagde denne kvinde, at hun ikke kun kendte til hendes datters tilstand, men nægtede at gøre noget ved det Veganere dræber ingen levende ting, lyder begrundelsen. Min nabo fortalte mig, at hun var i gang med at rede lusene ud og sætte dem fri i haven, hvor de havde en chance for at overleve. Min kæbe ramte gulvet. Hvad gør jeg nu? Jeg vil ikke adskille børnene, men der er ingen måde at det hun prøver på vil virke (industrielt pesticid virker næsten ikke), og jeg vil ikke have min datter dækket af skadedyr ."

Kan ikke overleve i haven

Som svar beskrev Alex naboen som en "hellig ånd" og påpegede, at fordi lus ikke flyver, kun overlever på menneskets hovedbund og udelukkende lever af menneskeblod, er der meget lille chance for, at de overlever på græsset i hendes have.

Derfor "dømmer hun dem til en langsom, udtørret død" udenfor.

Hun sagde også, at hvis moren ikke vil forhindre sit barn i at lege med naboens barn, ville den bedste fremgangsmåde være at gøre, hvad hun kan for at forhindre sin datter i at samle lusene op ved at sørge for, at hendes hår er sat op eller redt stramt tilbage og ved hjælp af en "beskyttende spray" bestående af balsam, tea tree og eukalyptusolie og vand.

Og da indlægget blev delt på Reddit, var kommentatorerne lige så forvirrede over naboens handlinger, som en person sagde:

"At leve livet med et parasitangreb i din krop krydser den grænse," mens en anden skrev:

"Jeg ved ikke engang, om Lus er sansende, men uanset hvad har vi ret til at forsvare os selv," og en tredje tilføjede:

"Parasitter for mig er frit spil."