Mor advarer om farlig kvæler-leg fra Sociale medier: Min søn kunne være død

Udland

23/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Hendes søn blev hevet med i legen, selvom han ikke havde lyst.

Ti-årige Kaie Wilmott legede på en mark nær sit hjem, da en ældre dreng klemte ham ned til jorden og tvang ham til at deltage i en viral social medie-dille, der efterlod ham 'blå og lilla'.

Det skriver Mirror

Han blev angiveligt kvalt af drengen, som 'fandt spillet underholdende', før hans to fætre nåede at komme ham til hjælp og stoppe det livstruende angreb.

En farlig leg

Hans mor, Lisa Hill fra Chesterfield, har udtalt sig om sin rædsel for at advare andre forældre om den foruroligende 'Tap Out'-udfordring i denne skoleferie, efter Kaies 'nær-døden-oplevelse' mandag den 7. august.

"Da han kom hjem og fortalte mig, hvad der skete, fik det mit blod til at løbe koldt. Min søn kunne være død, eller jeg kunne have siddet ved hans side på intensivafdelingen, fordi han kunne være kritisk syg," sagde hun.

Formålet med 'legen' der er kendt fra sociale medie er at kvæle nogen, indtil de er på nippet til at besvime, hvorefter de "tap out'er" så den anden spiller ved at de skal stoppe.

Men Lisa hævder, at hendes søn blev tvunget til at deltage i udfordringen mod hans vilje og næsten døde som et resultat.

Angrebet af et andet barn

Kaie sagde, at han havde nægtet at lege, men pludselig blev angrebet af et andet barn.

"Han nævnte dette spil for mig tre eller fire uger før, og jeg sad sammen med ham og fik ham til at forklare i detaljer, hvad dette spil egentlig var," forklarede Lisa og tilføjede

"Jeg fortalte ham, at han ikke måtte lege, men børnene lyttede ikke, da han fortalte dem det. Jeg forestiller mig, at min søn ikke er det eneste barn, som dette er sket for. Jeg vil gerne øge bevidstheden om, at dette spil stadig cirkulerer, hvor farligt det er, og hvilke konsekvenser det kan få af at spille det."

Facebook og politiet

Efter hændelsen skrev Lisa på Facebook for at advare andre forældre.

Hun skrev: "Dette spil er ekstremt farligt og kan forårsage alvorlig skade eller endda dødsfald. Den måde, jeg følte og stadig føler efter at have fået at vide, hvad der skete med min dreng, har rystet mig til kernen, og hvis jeg kan hjælpe med at forhindre, at dette sker igen ved at dele min historie, så er det den rigtige ting at dele dette om dette 'nye spil'. Politiet er involveret, og efterforskning er i gang. Del venligst dette opslag for at gøre andre opmærksomme på dette potentielt dødelige spil."

Lisa sagde, at hun ringede til politiet onsdag den 9. august, men sagde, at hun ikke hørte noget før søndag den 13. august, hvor hun besluttede at ringe til betjentene igen.

Hun fik derefter at vide, at sagen først blev tildelt betjenten lørdag, og betjenten, der fik sagen, havde fri i de næste fire dage.