Mor advarer: Denne tallerken skal du ikke lade dit barn spise af

Udland

04/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Da hende søn stoppede med at spise gik det op for hende at det var på grund af tallerkenen.

At spise dejlig nærende mad er en stor del af ethvert lille barns udvikling, og det er vigtigt, at dit lille barn spiser den rigtige mængde til deres alder, så de kan vokse og være så sunde som muligt. Hvis dit barn pludselig holdt op med at spise, hvad ville du så gøre?

Det skriver Mirror

En bekymret mor gik i panik, da hendes søn holdt op med at spise sin mad, men heldigvis skabte hun forbindelsen mellem den silikonetallerken, han spiste af, og hans modvilje mod at spise.

Ville ikke spise

Ashley Stewart, der poster på Instagram som @reallittlemeals, delte, at hendes "toddler næsten ikke spiste noget i ugevis." Så for at teste det prøvede hun noget fra hans sted, og "spyttede det straks ud."

Hun spyttede maden ud, fordi "den smagte så dårligt af sæbe".

Ashley skrev i et opslag på sin Instagram Profil:

"Mit lille barn holdt op med at spise på grund af dette... Hvis du bruger silikonetallerkener til dit lille barn, skal du vide det! I et par uger stoppede mit lille barn med at spise. Han ville tage et par bidder og så ikke have mere. Jeg prøvede alt, men han ville ikke spise!" skrev hun og fortsatte:

"Så en dag tog jeg en bid af madresterne fra hans tallerken, og jeg blev nødt til at spytte den ud. Den smagte SÅ DÅRLIGT af sæbe. Ikke underligt, at han ikke spiste. Jeg skiftede hans tallerkener efter det, og han begyndte straks at spise igen ."

En mulig løsning

Hun delte en metode til at "prøve at løse dette problem", og foreslår, at forældre "bager silikoneplader i ovnen ved 120 grader i en time for at fjerne sæbeophobning."

Vent naturligvis til afkøling før servering og tjek producentens instruktioner for at se, om det er sikkert.

Ashley anbefalede også kun at bruge "mild eller uparfumeret opvaskemiddel" i fremtiden, "kun at sætte dem på det øverste stativ i opvaskemaskinen", og heller ikke lægge dem i blød "i sæbevand."

På denne måde vil forældre forhåbentlig være i stand til at undgå de problemer, som hun og hendes lille barn stod over for.

Andre med samme problem

Andre forældre i kommentarerne havde samme forbindelse, og de var forfærdede.

En skrev: "Whatttttt oh my gosh. Det her. Giver. Så meget mening!! Jeg føler, at der kun er visse tidspunkter, hvor hun er kræsen, og nu tænker jeg, at der er tallerkenforbindelsen."

En anden mor sagde: "Smagen er forfærdelig", og anbefalede, at forældre også "håndvasker" alle silikonegenstande, de har, for at undgå sæbesmagen.

Nogen støttede den tidligere kommentar og skrev: "Vi bruger silikone, men håndvaskes og har ikke haft dette problem."

"Jeg havde det her problem", indrømmede en forælder. "Jeg lagde det i blød i en vand/eddike-kombination, og det fiksede det."