Mand tog på hospitalet på grund af hoste: Det lægerne finder efterlader alle i chok

Udland

07/05/2023

Foto: Twitter/Vitor Borin de Souza
Foto: Twitter/Vitor Borin de Souza

Skrevet af Kathrine Frich

Manden have været plaget af hoste men et røntgenbillede afslørede den klamme sandhed.

En patient, der kom på hospitalet med, hvad han troede var en vedvarende hoste, fik et hudkrybende chok, da årsagen bag det viste sig at være snesevis af bændelorme.

Det skriver Ladbible

Et rædselsfuldt røntgenbillede af opdagelsen blev delt på Twitter af Dr. Vitor Borin P. de Souza, en praktiserende læge på Hospital das Clínicas Botucatu i São Paulo, Brasilien. Den intetanende patient led af cysticercosis.

Skyldes bændelormsæg

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC) er infektionen 'forårsaget af larverne af parasitten Taenia solium'.

Den fortsætter: "Denne infektion opstår, efter at en person har sluger bændelormsæg. Larverne kommer ind i væv som muskler og hjerne og danner cyster der."

Verdenssundhedsorganisationen oplyser, at tilstanden kan være forårsaget af en masse forskellige bændelorme, men kun Taenia solium forårsager alvorlige helbredsproblemer.

Det kan smitte mellem mennesker gennem forurenet afføring via vandforsyning, utilstrækkelig håndhygiejne under madlavning eller direkte gennem æg i kødet.

Bliver som regel i tarmene

Bændelormen bliver som regel i tarmene og giver ingen til milde symptomer - som mavesmerter og diarré.

Men de kan forlade tarmen og rejse andre steder, såsom øjne, lunger, hjerner og rygmarv, og cyster, der bliver tilbage, kan forårsage problemer, hvis de udvikler sig der.

Der dannes knudelignende cyster omkring larverne for at hjælpe dem med at overleve i kroppen – og disse kan mærkes gennem huden. Hver af de hvide prikker på det rædselsvækkende røntgenbillede repræsenterer en cyste og de forkalkede rester af en parasit.

Det kan tage måneder eller endda år at udvikle cyster efter indtagelsen af ​​bændelormens æg, men kan nemt fjernes gennem operation eller medicin.

Livet fortsætter

Dr. de Souza sagde, at der på trods af det uhyggelige røntgen billede faktisk ikke er nogen grund til bekymring.

Han forklarede, at patienten fik en MR-scanning for at kontrollere, om der er en cyste i hans hjerne, som ofte forårsager hovedpine og kramper, men som også kan forårsage forvirring, svimmelhed, infektion, synsforstyrrelser og hydrocephalus (et overskud af væske i hjerne).

Kirurgi er normalt påkrævet for at fjerne cysterne i disse tilfælde.

"Hvis du ikke har nogen skade inde i hovedet, rygmarven eller øjnene, behøver du ikke engang at behandle," insisterede Dr. de Souza. "Disse læsioner er forkalkede, så de er ikke levedygtige cysticerci (båndormlarver)."

Han konkluderede: "Hvis det ikke forårsager noget ubehag, fortsætter livet."