Mand tvunget til at betale 4000 kroner i bøde: Kommune læste nummerplade forkert

Udland

02/2/23 | 07:41

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Han ringede hele to gange for at opklare fejlen, men endte stadig med at skulle betale.

Steven Ward på 41  årmodtog pludselig en bøde på 500 £ (lidt over 4000 kroner) og vækket af fogeder, der bankede på døren, efter at kommunen havde lavet en nummerpladesammenblanding.

Det skriver The Scottish Sun

Steven Ward var chokeret over at modtage et brev fra Birmingham City Council i juni 2022, hvor han blev bedt om at betale en bøde på 86 £ (720 kroner) for at køre i ren luftzone.

Lastbilchaufføren fra Oldham ringede og sendte bevis for, at hans køretøj havde været i Oldham - ikke Birmingham - på tidspunktet for den påståede lovovertrædelse.

Kommunen havde ikke kontaktet ham, så han mente, at sagen var afsluttet.

Lavede en fejl

Chokerende nok modtog han endnu et brev - et forlænget bødevarsel - i december sidste år, hvor de bad om flere penge. 

Steven ringede derefter op og fik tilsendt CCTV af en sølvfarvet Vauxhall Corsa med nummerpladen, der sluttede AMO eller AHO. Han sendte et billede tilbage af sin Peugeot 206 med nummerpladen, der sluttede AWO.

Han fik at vide, at der ikke ville blive foretaget yderligere efter at han igen havde påpeget fejlen.

Steven blev derefter efterladt i chok, efter at fogeder kom til hans dør om morgenen den 13. januar - og bad om £499. (4000 kroner).

"Det er bare ikke i orden. Jeg havde intet andet valg end at betale." sagde Steven og fortsatte: 

"Det var forfærdeligt og så nedværdigende, at alle naboerne så to mennesker komme for at tage de penge, jeg virkelig ikke skyldte." 

Konfiskeret i løbet af en time

Han sagde, at medarbejdere fra håndhævelsesfirmaet CDER-gruppen forstyrrede ham efter en nattevagt.

"Jeg kunne se dem tage billeder i min postkasse, så jeg gik ned for at finde brevet. En eller anden maskine må lige have forvekslet registreringen af ​​Vauxhall Corsa med min Peugeot-registrering. Jeg var bekymret for, at dette kunne ske, og jeg tjekkede med dem, men de sagde, at det hele var ordnet." Fortæller Steven.

Han hævder, at han fik at vide, at han skulle betale, ellers ville hans anden bil - en blå Vauxhall Astra - blive konfiskeret inden for en time.

Fogeden sagde også, at de også ville tage en rød og sort Citroen, der tilhører hans partner Danielle Clarke på 28 år.

Steve tilføjede:

"I telefonen havde jeg forklaret, hvad de fortalte mig før, og de sagde, at jeg ikke behøvede at betale. Men da jeg fortalte fogderne det, sagde de bare, at jeg skulle betale, ellers ville de tage bilerne. De sagde, at der ikke var noget, de kunne gøre, fordi det er gået igennem retten. Jeg kunne ikke lade dem tage den Astra, fordi den er værdifuld for mig."

Fejllæsninger kan forekomme

Han fortæller yderligere at beløbet siden er blevet refunderet til hans bankkonto. 

Birmingham City Council sagde:

"Rådet følger den lovbestemte håndhævelsesproces for udstedelse og håndhævelse af bøder. Denne proces giver en række muligheder for at appellere eller anfægte en bøde. Mulighederne for en udfordring er også beskrevet på hvert trin af processen, så alle, der får udstedt et bod, forstår, hvordan de kan betale eller udfordre det." det siger Birmingham City Council i en udtalelse, hvor de også skriver:

"ANPR-kameraer giver et højt niveau af nøjagtighed, når de registrerer køretøjsregistreringsnumre. Men fejllæsninger forekommer nogle gange på grund af snavsede, beskadigede eller ændrede nummerplader eller placeringen af ​​nummerpladebefæstelser."