Forside Generelle nyheder 1. juli trådte ny ældrelov i kraft: Sådan påvirker det...

1. juli trådte ny ældrelov i kraft: Sådan påvirker det borgere over 67 år

1. juli trådte ny ældrelov i kraft: Sådan påvirker det borgere over 67 år

Den nye ældrelov er god for borgernes selvbestemmelse, livskvalitet og for værdigheden.

Lige nu læser andre

Den 1. juli trådte en ny ældrelov i kraft.

Fremover planlægges hjælpen til Furesøs ældre borgere ud fra deres hverdag og behov, de vil blive mødt af velkendte ansigter i faste teams, og så vil indsatsen altid søge at gøre den ældre borgere så selvhjulpen som mulig.

Det skriver Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

“Den nye ældrelov er god for borgernes selvbestemmelse, livskvalitet og for værdigheden. Når man bliver ældre og har brug for hjælp, handler det om at fortsat leve livet så selvstændigt og meningsfyldt som muligt. Som forudsat i den nye ældrelov, møder vi borgerne med en indsats, der tager udgangspunkt i deres ønsker og behov. Vi tror på, at målrettet rehabilitering og støtte kan give flere ældre friheden til at klare sig selv i hverdagen,” siger Lars Carstensen (C), formand for Ældre og Sundhed.

Læs også

Et nyt fokus

Med ældreloven indføres ’helhedspleje’.

I stedet for at få tildelt en times hjælp til det ene eller det andet, skal der fremover fokuseres på det samlede behov for den enkelte.

Hvad den enkelte har brug for, finder borger og forvaltning ud af sammen.

Efter den 1. juli 2025 vil alle borgere over 67, der visiteres til helhedspleje, derfor som udgangspunkt starte i et forløb med målrettet rehabilitering.

Målet er, at borgeren bedre kan klare flere ting i hverdagen. Forløbet planlægges sammen med borgeren og kan vare op til 15 uger.

I perioden får man besøg af en terapeut og/eller hjemmeplejen, som hjælper med øvelser og giver vejledning.

Nogle borgere vil også deltage på hold eller få nye hjælpemidler, der kan gøre hverdagen lettere.

Når det målrettede rehabiliteringsforløb afsluttes, og hvis borgeren fortsat har brug for hjælp, fortsætter helhedsplejen i et såkaldt ’vedligeholdende rehabiliterende forløb’. Her ser man igen på borgerens præcise behov og funktionsniveau.

For at kunne levere helhedspleje er der i Furesø indført faste tværfaglige teams på tværs af hjemmeplejen, rehabilitering, visitation og sygeplejen.

De tværfaglige teams skal bidrage til, at de nye forløb og forløbspakker kan leveres med en helhedsorienteret og rehabiliterende tilgang med udgangspunkt i borgerens behov og forudsætninger.

”Vi er allerede godt i gang med at tilrette vores organisation og etablere faste, tværfaglige teams. Målet, at man som borger oplever færre skift i de medarbejdere, der besøger ens hjem – men også, at vores medarbejdere kan sætte deres faglighed i spil på en ny måde. Det er en stor forandring, vi har sat i gang, og den involverer mange af vores dygtige medarbejdere”, siger Lene Bang, der er næstformand for Ældre og Sundhed.

Læs også

Ads by MGDK