Lystfiskere på fredelig sejltur: Så støder de på kæmpe væsen

Udland

17/11/22 | 08:00

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Shala Holm og sin datter Avery var på sejltur ned ad Mississippifloden. For det meste er det en fredelig og rolig tur, de i ny og næ holder af at tage. Men denne dag blev de forfulgt af et uhyggeligt væsen.

En kæmpe udgave af et almindelig dyr

Mor og datter besluttede sig for at tage ud og fiske efter pandefisk, solfisk og crappies. De lagde til i siden af floden, hvor de lagde en såkaldt fiskekurv ud.

Men da de igen padlede gennem vandet opdagede de pludselig noget andet: "Min datter sagde: 'Mor, mor vær helt stille. Jeg kan høre noget, der trækker vejret'," sagde hun.

Pludselig så de denne næse komme fra kystlinjen mod vores kano. Den kom helt tæt på kanoen, duvede under og greb fat i fiskekurven," huskede Holm.

De de så fik øje på væsenet genkendte de pludselig det: en såkaldt snapskildpadde forsøgte at spise af deres fisk.

Brav kamp for at få skildpadden ned

Shala fortæller, hvordan hun løftede kurven op, og skildpadden klyngede sig fast til den og tilføjer: "Jeg mener, jeg kunne næsten ikke løfte kurven, fordi han var så stor. Heldigvis var jeg i stand til at ryste ham af, og jeg var så bange, at mit hjerte susede. Så vi skyndte os væk.

Næste aften besluttede de sig dog for at vende tilbage for at tage billeder af det uhyggelige væsen. Derfor sejlede de tilbage til det samme sted og lagde fisk i kurven. Og den kom.

"Vi blev så overraskede," grinede Holm. "Den var kommet tilbage og gjorde præcis det samme som før. Denne gang blev vi dog knap så bange og det lykkedes os at tage billeder af væsenet.

Hun tog billedet tilbage til de lokale, der mente, at skildpadden var mindst 15 år gammel, men kunne blive op til 30 år.

Det var første dér, det slog hende: "Hans kløer var så store som min knytnæve. Han var kæmpe stor."