Par fra Juelsminde tog kat til dyrlægen; gjorde uhyggeligt fund

Kæledyr

14/9/22 | 14:12

Katten Pelle. Foto: Facebook, Daniel Falk
Katten Pelle. Foto: Facebook, Daniel Falk

Skrevet af Charlotte Friis

Barrit, Juelsminde: da Marie og Daniels kat kom humpende ind søndag morgen og lagde sig hvæsende og klynkende under sengen, troede de først, at den havde brækket benet. Da de efterfølgende tog den til dyrlægen, gjorde de et uhyggeligt fund.

Parret er rystede

Da parret indleverede katten ved dyrlægen mandag morgen, fik de en besked, som rystede dem. Dyrlægen ringende nemlig med beskeden om, at deres kat Pelle var blevet skudt. Haglet sad i skulderen, og de turde ikke fjerne det.

Dyrlægen kunne se på røntgen, at han var ramt forfra, og derfor var det dyrlægens vurdering, at personen, som har skudt Pelle, har vidst, hvordan man skal ramme for at dræbe eller skade mest muligt.

Episoden har rystet parret, som har svært ved at se, hvordan man kan få sig selv til at skyde en kat, selvom det selvfølgelig kan være irriterende med en fremmed kat på sin grund.

På Facebook skrev Daniel efterfølgende: ”Jeg forstår, det er irriterende med en fremmed kat, der bruger ens have til kattebakke. Dog opfordrer vi kraftigt til dialog fremfor at ty til vold.”

Episoden er blevet politianmeldt

Politiet har efterfølgende været på besøg hos parret, som har valgt at politianmelde episoden. Politiet tog iflg. parret det hele meget alvorligt og er meget opmærksomme på det, da det er at betegne som dyremishandling, som kan straffes med op til 1 års fængsel.

Daniel slutter sit opslag på Facebook med at opfordre til dialog frem for vold og mishandling, da det aldrig er løsningen. Han skriver: ”Det er på intet tidspunkt lovligt eller på anden vis okay at skyde katten … Vi opfordrer til dialog, hvis nogen har oplevet problemer med vores kat. Hvis han har ødelagt noget eller generet, vil vi rigtig gerne tale om det og løse det, betale for skader og lignende.”

Har man kat i området nær Barrit ved Juelsminde, opfordres man ligeledes til at være opmærksom, så lignende episoder forhåbentlig kan undgås fremover.

Pelle forventes at komme sig fuldstændigt.

Skudhullet ses tydeligt foran på katten. Foto: Facebook, Daniel Falk

Skudhullet ses tydeligt foran på katten. Foto: Facebook, Daniel Falk